H Rybakina θα διεκδικήσει 2ο Slam σε 6 μήνες! (vids)

 
Elena Rybakina
Elena Rybakina © Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 - 12:29

Η Elena Rybakina απέκλεισε από το Australian Open τη 2 φορές πρωταθλήτρια, Victoria Azarenka, για να προκριθεί στον τελικό, όπου θα διεκδικήσει τον 2ο Grand Slam τίτλο της μέσα στους τελευταίους 6 μήνες!

Η Rybakina, η οποία έκανε τη μεγάλη έκπληξη το περσινό καλοκαίρι κατακτώντας το Wimbledon, αποδεικνύει με τις εμφανίσεις της στη Μελβούρνη πως δεν ήταν μια επιτυχία της στιγμής, αλλά είναι στο tour για να διεκδικήσει περισσότερους Grand Slams τίτλους.

Το Σάββατο θα έχει μια ευκαιρία σε έναν ακόμα τελικό, καθώς κέρδισε στον πρώτο ημιτελικό του Australian Open τη Victoria Azarenka με 7-6 (4), 6-3, έπειτα από 1 ώρα και 41 λεπτά αγώνα.

Η Rybakina έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι, το οποίο ολοκλήρωσε με 30 winners και 21 αβίαστα λάθη. Υπήρχε μεγάλη νευρικότητα και στις δυο πλευρές, ωστόσο η 23χρονη Καζάκα ήταν εκείνη που στα κρίσιμα σημεία έμεινε σταθερή και πήρε αυτή τη νίκη στα δυο σετ.

Για να το κάνει αυτό, χρειάστηκε βέβαια να κερδίσει ένα πολύ κλειστό 1ο σετ, στο οποίο η Azarenka επέστρεψε από το 3-5 και έσωσε ένα set point στο σερβίς της Καζάκας, στο 5-4, 40-30.

Στη συνέχεια η Λευκορωσίδα είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει και τον έλεγχο του σετ, αλλά η Rybakina "επιβίωσε", ανατρέποντας το 5-5, 0-40 για να υπερασπιστεί το σερβίς της και να προηγηθεί με 6-5. Με love service game έκανε το 6-6 η Azarenka, που έδειχνε σε εκείνο το σημείο να έχει τo momentum, όμως η Rybakina στο πολύ κρίσιμο tie-break ήταν η καλύτερη παίκτρια και επιβλήθηκε με 7-4.

Στο 2ο σετ η 23χρονη πήρε πολλά λάθη από την Azarenka στα σερβίς της και κατάφερε να προηγηθεί και με double break, στο 5-2. Η Azarenka μείωσε προσωρινά σε 5-3, με τη Rybakina να δείχνει το άγχος της όταν σέρβιρε για τη νίκη, αλλά στο επόμενο game χωρίς τόση πίεση κατάφερε να κάνει ένα ακόμα break, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της.

Η Rybakina έπαιξε μόλις στον 2ο ημιτελικό της σε Grand Slam και τον κέρδισε και αυτόν. Θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο μεθαύριο, ώστε να ζευγαρώσει τους τίτλους της σε majors. Θυμίζουμε πως θα αντιμετωπίσει μια εκ των Aryna Sabalenka και Magda Linette.

Με τη σημερινή της νίκη "φλερτάρει" πια και με την πρώτη της είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Μπορεί να την εξασφαλίσει ακόμα και με ήττα στον τελικό, αν χάσει σήμερα η Linette. Επιπλέον, αν κατακτήσει τον τίτλο, η Rybakina θα αναρριχηθεί στο Νο.8 του κόσμου, από το Νο.25 που βρίσκεται σήμερα. Να θυμίσουμε βεβαίως πως το Wimbledon δεν είχε βαθμούς πέρσι, συνεπώς η πραγματική θέση της Καζάκας βάσει όσων κατάφερε τους τελευταίους 12 μήνες θα ήταν ήδη στο Top 5!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots