Djokovic: "Δεν έφταιγε ο πατέρας μου, δεν θα στηρίζαμε ποτέ τον πόλεμο" (vid)

 
Djokovic: "Δεν έφταιγε ο πατέρας μου, δεν θα στηρίζαμε ποτέ τον πόλεμο" (vid)
tn team Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 - 17:05

Ο Novak Djokovic ρωτήθηκε για το προχθεσινό συμβάν με τον πατέρα του και τους υποστηρικτές του Πούτιν στο Melbourne Park, λέγοντας πως ήταν μια άτυχη στιγμή του και πως δεν είχε σχέση μ' αυτούς τους ανθρώπους. O Nole μίλησε επίσης για τον Στέφανο Τσιτσιπά και για τους Έλληνας φιλάθλους.

Αναστάτωση προκάλεσαν τα τελευταία 24ωρα μερικά βίντεο που κυκλοφόρησαν και δείχνουν τον πατέρα του Novak Djokovic, Srdjan, να φωτογραφίζεται με υποστηρικτές του Πούτιν και της ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία.

To Australian Open έβγαλε ανακοίνωση για το περιστατικό, ενώ σήμερα, λίγες ώρες πριν τον αγώνα του Novak με τον Tommy Paul για τα ημιτελικά, ο Srdjan Djokovic δήλωσε πως δεν θα είναι στο γήπεδο για να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιπλέον αναστάτωση, ενώ υποστήριξε πως δεν είχε καμία σχέση μ' αυτούς τους ανθρώπους, ξεκαθαρίζοντας πως δεν στηρίζει τον πόλεμο.

Αυτό το εξήγησε αναλυτικά και ο Novak, στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη: "Είναι ατυχές που κλιμακώθηκε τόσο πολύ αυτή η παρεξήγηση. Ο πατέρας μου και ολόκληρη η οικογένειά μου, όπως και εγώ, περάσαμε πολέμους τη δεκαετία του '90. Όπως είπε και εκείνος στη δήλωσή του, είμαστε ενάντια στον πόλεμο, δεν θα στηρίζαμε ποτέ βία ή πόλεμο", ανέφερε ο Nole, που συνέχισε:

"Μετά από κάθε αγώνα, ο πατέρας μου βγαίνει έξω και συναντάει τους φαν μου, για να τους ευχαριστήσει για τη στήριξη και να βγάλει φωτογραφίες. Ήταν περαστικός από εκεί και έβγαζε φωτογραφίες. Είδα το βίντεο και λέει απλά "εις υγείαν" (živeli). Κάποια media το μετέφρασαν λάθος. Ελπίζω ο κόσμος να καταλάβει πως δεν υπήρξε καμία πρόθεση να υποστηρίξει πρωτοβουλίες πολέμου ή κάτι τέτοιο. Απλά περνούσε από εκεί, υπήρχαν πολλές σημαίες της Σερβίας και νόμιζε ότι έβγαζε φωτογραφία με κάποιον Σέρβο φίλαθλο. Δεν είναι ευχάριστο να το περνάω αυτό μετά απ' όσα συνέβησαν πέρσι. Δεν είναι κάτι που χρειάζομαι, οπότε ελπίζω να το αφήσει πίσω του ο κόσμος."

Ο Novak είπε ακόμα ότι οι υποστηρικτές του Πούτιν χρησιμοποίησαν τον πατέρα του για δημοσιότητα, γι' αυτό και δεν κρατάει κακία σε εκείνον, τον οποίο θέλει να έχει στο box του για τον τελικό.

"Χρησιμοποιήθηκε από αυτή την παρέα. Δεν μπορώ να είμαι θυμωμένος μαζί του, γιατί δεν έφταιγε εκείνος. Πήγε να πανηγυρίσει με τους φαν μου κι αυτό ήταν όλο. Μετά απ' αυτό αισθάνθηκε άσχημα, γιατί ήξερε ότι θα έχει επίπτωση σε μένα, όλη αυτή η πίεση από τα ΜΜΕ τις τελευταίες 48 ώρες. Αλλά έτσι είναι, πρέπει να το αποδεχτείς και να προχωρήσεις."

Ο Djokovic ρωτήθηκε για πολλοστή φορά και για την περσινή περιπέτεια που είχε στην Αυστραλία, λέγοντας πως πλέον ανήκει στο παρελθόν: "Ειλικρινά, το έχω ξεπεράσει. Πάντα είχα θετικές προθέσεις για την επιστροφή μου, εννοείται πως τα αισθήματα ήταν διαφορετικά μετά από όλα όσα έγιναν, έχω πει όμως πολλές φορές πως δεν κρατάω κακία και μου αρέσει να είμαι εδώ και να παίζω εδώ. Κέρδισα στην Αδελαΐδα, είμαι στον τελικό εδώ, δεν έχω χάσει ούτε έναν αγώνα τις τελευταίες εβδομάδες στην Αυστραλία. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ."

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά, τον αντίπαλό του στον τελικό της Κυριακής, μίλησε με πολύ καλά λόγια: "Είναι σε εξαιρετική κατάσταση, παίζει το καλύτερό του τένις. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει μεγάλο κίνητρο για να κατακτήσει τον 1ο του Grand Slam τίτλο. Ξέρω καλά το παιχνίδι του, και εκείνος ξέρει το δικό μου. Έχουμε παίξει αρκετές φορές και σε διαφορετικές επιφάνειες."

Τέλος, μίλησε και για τη συνύπαρξη Ελλήνων και Σέρβων φαν στις κερκίδες της Rod Laver Arena: "Οι Σέρβοι και οι Έλληνες τα πηγαίνουν καλά, δε νομίζω να έχουμε σύγκρουση εντός ή εκτός σταδίου. Είμαι σίγουρος πως θα στηρίξουν και οι δυο τους παίκτες τους με σεβασμό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots