Τα entry list για το Australian Open

 
Τα entry list για το Australian Open
© Julien Crosnier/FFT
tn team Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 - 12:08

Ανακοινώθηκαν οι λίστες συμμετοχών για το πρώτο Grand Slam του 2024, με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη να βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα.

Χωρίς μεγάλες απουσίες είναι μέχρι στιγμής τα entry list του Australian Open, που ήρθαν στη δημοσιότητα και επίσημα σήμερα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως και στα δυο ταμπλό η απευθείας είσοδος στο κυρίως ταμπλό δεν καλύπτει ολόκληρο το Top 100. Στις γυναίκες ολοκληρώνεται η λίστα στο Νο.99, ενώ στους άνδρες στο Νο.97, εξαιτίας των αρκετών παικτών που θα χρησιμοποιήσουν τα protected ranking τους.

Ανάμεσα σ' αυτούς βρίσκεται και ο Rafael Nadal, που έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το Νο.9, τη θέση που είχε 3 μήνες μετά τον τελευταίο του αγώνα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα είναι στο ταμπλό, καθώς θα είναι unseeded και μπορεί να παίξει με οποιονδήποτε από τον 1ο γύρο.

Οι δυο πρωταθλητές μας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη, βρίσκονται φυσικά πολύ ψηλά στη λίστα και θα είναι ψηλά και στο ταμπλό. Ο Τσιτσιπάς μπαίνει ως 6ος στο τουρνουά και η Σάκκαρη ως 9η. Στα προκριματικά θα αγωνιστούν πιθανότατα οι Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Δείτε αναλυτικά ολόκληρες τις λίστες εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots