Ασταμάτητες Sabalenka και Gauff (vids)

 
Ασταμάτητες Sabalenka και Gauff (vids)
tn team Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024 - 6:08

H Aryna Sabalenka και η Coco Gauff συνεχίζουν να δείχνουν ασταμάτητες και με νέες εύκολες επικρατήσεις μπήκαν στα προημιτελικά του Australian Open.

Μετά και τους αποκλεισμούς των Iga Swiatek και Elena Rybakina, σίγουρα οι Sabalenka και Gauff έχουν τον πρώτο λόγο για τον φετινό τίτλο του Australian Open, δείχνοντας αμφότερες σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ από σήμερα απέχουν μόλις μια νίκη από έναν πολύ μεγάλο μεταξύ τους ημιτελικό.

Η Sabalenka, Nο.2 στο ταμπλό και υπερασπίστρια του τίτλου, επιβλήθηκε της Amanda Anisimova με 6-3, 6-2 σε 70 λεπτά.

18 winners και 12 αβίαστα λάθη ήταν αυτή τη φορά ο απολογισμός της εντυπωσιακής Λευκορωσίδας, που δεν υπέστη break ούτε σε αυτό το ματς και έφτασε τις 4 νίκες στο τουρνουά σε 4 ώρες και 2 λεπτά συνολικής παρουσίας στο court!

Η Sabalenka, η οποία έχει χάσει ένα σετ στις 11 τελευταίες αναμετρήσεις της στη Μελβούρνη, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά μια εκ των Mirra Andreeva και Barbora Krejcikova.

Χωρίς χαμένο σετ μπήκε στην 8άδα και η Gauff, η οποία συνέτριψε τη Magdalena Frech με 6-1, 6-2 σε 63 μόλις λεπτά παιχνιδιού.

H 19χρονη Αμερικανίδα είχε 21 winners και 20 αβίαστα λάθη, ενώ δεν κινδύνεψε σε κανένα service game της και "έσπασε" 5 φορές το σερβίς της Πολωνής.

Έχοντας ήδη εξασφαλισμένη την επιστροφή της στο No.3, που είναι και το career high της, η Gauff κρατάει στα χέρια της και την άνοδό της στο Νο.2, κάτι που θα καταφέρει με πρόκριση στον τελικό.

Στα προημιτελικά η νεαρή Αμερικανίδα, πρωταθλήτρια στο US Open το περασμένο καλοκαίρι, θα αντιμετωπίσει τη Marta Kostyuk, που έβαλε τέλος στην ξέφρενη πορεία της qualifier Maria Timofeeva, κερδίζοντάς την με 6-2, 6-1.

Αυτός ήταν ο 1ος αγώνας που τελείωσε στα 2 σετ για την 21χρονη Ουκρανή στο τουρνουά, ενώ για 1η φορά προκρίθηκε στα προημιτελικά μιας Grand Slam διοργάνωσης και χάρη σ' αυτή την πρόκριση αναμένεται να μπει και για 1η φορά στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots