Πέρασε και τον Fritz και μπήκε ημιτελικά ο Nole (vids)

 
Πέρασε και τον Fritz και μπήκε ημιτελικά ο Nole (vids)
tennisnews team Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 - 11:30

Μετά από σχεδόν 4 ώρες μάχης, ο Novak Djokovic έκαμψε την αντίσταση του Taylor Fritz και πήρε το εισιτήριο για τον 48ο ημιτελικό σε Grand Slam στην καριέρα του και 11ο στη Μελβούρνη.

Ακόμα ένα βήμα προς τον 11ο τίτλο του στο Australian Open έκανε ο Novak Djokovic, ο οποίος κέρδισε τον Taylor Fritz με 7-6 (3), 4-6, 6-2, 6-3 σε 3 ώρες και 45 λεπτά στη Rod Laver Arena.

Δεν ήταν εύκολο ματς για τον 36χρονο Σέρβο, που είχε απέναντί του έναν εξαιρετικό Fritz και δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να βρει λύσεις στο σερβίς του. Συγκεκριμένα, χρειάστηκε 16 break points μέχρι να βρει το πρώτο του break στο ματς ο Nole, το οποίο ήρθε στο 3ο σετ!

Στο 1ο σετ είχε 8 χαμένα break points και δεν μπόρεσε να "σπάσει" τον Fritz, αλλά κατάφερε να το κερδίσει στο tie-break, όπου ήταν πολύ καλός και επικράτησε με 7-3.

Στο 2ο σετ ο Fritz έκανε το break στο 1ο game και έκτοτε έσβησε άλλα 7 break points του Novak, για να υπερασπιστεί το σερβίς του έως το τέλος του και να το κατακτήσει με 6-4.

Στο 3ο σετ ο Djokovic έκανε το break από νωρίς, στην 1η του ευκαιρία στο σετ και στην 16η συνολικά στο ματς, για να προηγηθεί με 3-0 και να αλλάξει την κατάσταση. Μετά απ' αυτό το παιχνίδι άλλαξε αρκετά, με τον Djokovic να βρίσκει νέο break στο 8ο game για να κλείσει το σετ με 6-2 και να κάνει άλλα 2 break στο 4ο σετ, το οποίο πήρε στα 9 games.

Αυτή ήταν η 9η νίκη του Djokovic σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον Fritz.

Προκρίθηκε για 11η φορά στα ημιτελικά του Australian Open o σπουδαίος Σέρβος τενίστας, ο οποίος δεν έχει χάσει ποτέ σ' αυτό το σημείο στη Rod Laver Arena, έχοντας κερδίσει και τους 20 προηγούμενους αγώνες του σε ημιτελικούς και τελικούς στο τουρνουά!

Συνολικά θα είναι ο 48ος ημιτελικός του σε Grand Slam διοργάνωση, βελτιώνοντας το δικό του ρεκόρ, το οποίο ήδη είχε ξεπεράσει από πέρσι, με τον Roger Federer να έχει το 2ο καλύτερο με 46 ημιτελικούς.

Ο επόμενος αντίπαλος του Djokovic θα γίνει γνωστός όταν ολοκληρωθεί ο αγώνας του Jannik Sinner με τον Andrey Rublev. Θυμίζουμε πως ο Sinner κέρδισε τον Djokovic πέρσι 2 φορές σε 2 διαδοχικές εβδομάδες, στο τέλος της σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots