Ο Zverev κέρδισε την τιτανομαχία με τον Alcaraz! (vids)

 
Ο Zverev κέρδισε την τιτανομαχία με τον Alcaraz! (vids)
tennisnews team Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 - 16:19

O Carlos Alcaraz προσπάθησε να κάνει μια αδιανόητη ανατροπή, όμως ο Alexander Zverev, ο οποίος έπαιξε τρομερό τένις στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, κέρδισε την τιτανομαχία με 3-1 σετ και έκανε δικό του το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Australian Open.

Ο Zverev κυριαρχούσε κατά κράτος για 2 περίπου ώρες, ο Alcaraz άργησε, αλλά τελικά μπήκε στο ματς, τελικά όμως ο Γερμανός ήταν πολύ δυνατός και έφτασε στη νίκη με 6-1, 6-3, 6-7 (2), 6-4, για να κλείσει την τελευταία θέση των ημιτελικών του Australian Open.

Ο Zverev ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 28 winners και 25 αβίαστα λάθη, ενώ στα πρώτα δυο σετ και για μεγάλο μέρος του 3ου ήταν πραγματικά ακαταμάχητος, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τον Alcaraz και "αγγίζοντας" μια συντριπτική νίκη με 3-0 σετ.

Στα πρώτα δυο σετ ο Γερμανός σέρβιρε τρομερά και μόλις 4 πρώτα σερβίς του δεν ήταν εύστοχα (35/39), ενώ ταυτοχρόνως πίεζε συνεχώς τον Alcaraz και τον "έσπασε" 4 φορές, 2 σε κάθε σετ. 

Στο 1ο σετ έκανε break στο 2ο (2-0) και στο 6ο game (5-1), για να το κερδίσει μέσα σε μισή ώρα με 6-1. Στο 2ο σετ δυσκολεύτηκε για 1η φορά στο σερβίς του, στο 2-3, 15-40, αλλά ανταπεξήλθε με μεγάλα σερβίς και με 4 συνεχόμενους πόντους έκλεισε το game, για να κάνει στη συνέχεια διαδοχικά break και να μετατρέψει αυτό το 2-3 σε 6-3!

Κάτι αντίστοιχο πήγε να γίνει και στο 3ο σετ, με τον Zverev να κάνει νωρίς το break και να προηγείται με 4-1 και με 5-2. Και ενώ όλα έδειχναν μια άνετη επικράτηση του Γερμανού, ο Alcaraz δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και κατάφερε να κάνει για 1η φορά break στο ματς και να ισοφαρίσει σε 5-5, ισορροπώντας το σετ. Λίγο αργότερα ο Ισπανός έκανε και ένα φοβερό tie-break, για να επιστρέψει από το 0-2 και να το κατακτήσει με 7-2, βάζοντας φωτιά στο ματς.

Στο 4ο σετ ο Zverev έκανε break στο 1ο game, αλλά ο Alcaraz απάντησε στο επόμενο και ισοφάρισε σε 1-1. Στα επόμενα games ο Ισπανός φαινόταν ικανός για να κάνει το κάτι παραπάνω και να γυρίσει το ματς, όμως έχασε την ευκαιρία του στο 8ο game, σε ένα σημείο που πίεζε αρκετά και από το 3-4, 40-0 πήγε στο 40-40 το service game του Zverev.

O Zverev έμεινε ψύχραιμος, δεν έκανε λάθος και τελικά κράτησε το σερβίς του και ισοφάρισε σε 4-4. Στο αμέσως επόμενο game βρήκε ευκαιρία από κάποια λάθη του αντιπάλου του ο Γερμανός, έκανε το μεγάλο break για το 5-4 και δεν έχασε τη νέα μεγάλη ευκαιρία που είχε να σερβίρει για το ματς στο 10ο game, κάνοντας το 6-4 έπειτα από 3 ώρες και 6 λεπτά αγώνα.

Για 5η φορά κέρδισε τον Alcaraz o Zverev, σε 8 αναμετρήσεις (5-3). Ήταν επίσης η 2η συνεχόμενη νίκη του κόντρα στον Ισπανό, τον οποίο είχε κερδίσει πριν λίγους μήνες και στο ATP Finals.

Για 7η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε Grand Slam ημιτελικό ο Γερμανός, 2η στο Australian Open μετά το 2020. Επίσης αυτή ήταν μόλις η 2η φορά στην καριέρα του που κερδίζει παίκτη από το Top 10 σε Grand Slam και η 1η που κερδίζει Top 5 παίκτη, δείχνοντας πιο ώριμος από ποτέ για αυτόν τον major τίτλο που λείπει από τη συλλογή του.

Ο Alcaraz από την πλευρά του, που ήταν το φαβορί σήμερα, ηττήθηκε για 1η φορά πριν από τα ημιτελικά σε ένα Grand Slam από το καλοκαίρι του 2022, όταν είχε αποκλειστεί από τον Sinner στον 4ο γύρο του Wimbledon. Έκτοτε είχε 4 συνεχόμενες παρουσίες σε ημιτελικούς Grand Slam διοργανώσεων.

Πλέον έγινε γνωστό και το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών, που θα είναι ο Zverev απέναντι στον Daniil Medvedev. Θυμίζουμε πως στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν ο Novak Djokovic με τον Jannik Sinner.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots