Kαμπάνια για νέο νηπιαγωγείο στη Nis από τον Djokovic

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 - 11:52

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Novak Djokovic, Novak Djokovic Foundation, διοργανώνει την εκστρατεία "Season of Giving", κατά την οποία συγκεντρώνει χρήματα για τη δημιουργία ενός νέου νηπιαγωγείου στην πόλη Nis της Σερβίας.

Το πρότζεκτ αποτελεί μέρος του ευρύτερου πλάνου του ιδρύματος, που είναι να έχουν όλα τα παιδιά στη Σερβία την πρόσβαση σε προσχολική εκπαίδευση, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Ο Djokovic και η σύζυγός του, Jelena, θα διπλασιάσουν το ποσό των δωρεών μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος "Season of Giving". Την περσινή χρονιά, εθελοντές δώρισαν συνολικά το ποσό των 108.000 ευρώ, το οποίο η οικογένεια Djokovic διπλασίασε.

"Αυτή και η προηγούμενη χρονιά, μας έδειξαν ακόμα περισσότερο πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά να πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο, ιδιαίτερα σε μια κατάσταση όπου οι γονείς αναγκάζονται να εργάζονται από το σπίτι και δεν μπορούν να αφιερώσουν επαρκή χρόνο στα παιδιά τους. Δεν πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε, πως υπάρχουν ακόμα και εκείνοι που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο, ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες", είπαν σε κοινή τους δήλωση ο Novak και η Jelena.

"Η Nis είναι μια όμορφη πόλη με μοναδική κουλτούρα. Οι πολίτες της, είναι αναγνωρισμένοι τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Έχουμε υπέροχες αναμνήσεις από αυτή την πόλη και είμαστε χαρούμενοι που αυτή τη φετινή Season of Giving, θα συγκεντρώσουμε χρήματα για ένα νέο νηπιαγωγείο εκεί, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά και τις οικογένειές τους να κάνουν μεγάλα όνειρα."

Η εκστρατεία αυτή θα διαρκέσει έως τις 8 Ιανουαρίου και με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την ανακατασκευή ενός κοινοτικού κέντρου σε νηπιαγωγείο, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 100 παιδιά.

"Η ανακατασκευή του παλιού κτιρίου της τοπικής κοινότητας και η μετατροπή του σε ένα όμορφο και σύγχρονο νηπιαγωγείο, θα δώσει την ευκαιρία σε 100 παιδιά να κάνουν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή τους και θα βοηθήσει επίσης τους γονείς τους να έχουν περισσότερο χρόνο για εκείνους και για την καριέρα τους. Με αγάπη και φως, σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας. Πάμε για άλλη μια νίκη, όπως πάντα!" κατέληξε η δήλωση της οικογένειας Djokovic.

Περισσότερα από 47.000 παιδιά στη Σερβία μέχρι στιγμής, έχουν επωφεληθεί από το έργο του Novak Djokovic Foundation.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots