Πολωνία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μετά τις καταγγελίες

 
Πολωνία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μετά τις καταγγελίες
© Piotr Kucza / newspix.pl
tn team Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 - 15:02

Ο πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας τένις, Miroslaw Skrzypczynski, παραιτήθηκε από τη θέση του μετά τις καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του για σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Όλα ξεκίνησαν από αρκετές ανώνυμες καταγγελίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας η πολωνική ιστοσελίδα Onet, από ανήλικες παίκτριες τένις που είχαν υποστεί κακοποίηση από τον Skrzypczynski, την περίοδο που ήταν προπονητής.

Ο Skrzypczynski αρνήθηκε τις κατηγορίες και ζήτησε να μάθει τα ονόματα των γυναικών που έκαναν τις καταγγελίες. Ακολούθησε τότε η επώνυμη καταγγελία της Katarzyna Kotula, που επίσης έπαιζε τένις στην ακαδημία που εργαζόταν ο Skrzypczynski.

Η Kotula, η οποία πλέον είναι βουλεύτρια του πολωνικού κοινοβουλίου, μίλησε αναλυτικά για την καθημερινή κακοποιητική συμπεριφορά του Skrzypczynski προς όλα τα κορίτσια της ακαδημίας, ενώ αποκάλυψε και πως ασέλγησε πάνω της τουλάχιστον 12 φορές σε ένα διάστημα 3 μηνών.

Παρότι η αρχική αντίδραση του Skrzypczynski ήταν να διαψεύσει και πάλι τις καταγγελίες και να κάνει λόγο για ένα "πολιτικό παιχνίδι" που στήθηκε στην πλάτη του, το σκάνδαλο πήρε μεγάλες διαστάσεις και τοποθετήθηκαν δημόσια και η Iga Swiatek, αλλά και ο Hubert Hurkacz, παίρνοντας το μέρος των θυμάτων.

Χθες, ο Skrzypczynski υπέβαλε την παραίτησή του και θα τον αντικαταστήσει ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Dariusz Ukaszewski.

"Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πολωνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου του 2022, ο κ. Miroslaw Skrzypczynski υπέβαλε δήλωση παραίτησης από τη θέση του Προέδρου. Η παραίτηση του κ. Skrzypczynski έγινε ομόφωνα αποδεκτή", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε η σύσταση μιας επιτροπής από το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας της Πολωνίας, η οποία θα διερευνήσει τις καταγγελίες κατά του Skrzypczynski. Η επιτροπή αυτή θα αποτελείται μόνο από γυναίκες, ενώ τα μέλη και οι αρμοδιότητές της θα ανακοινωθούν στις 30 Νοεμβρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots