Πάλεψε αλλά ηττήθηκε η Παπαμιχαήλ, 1-0 το Βέλγιο (vid)

 
Πάλεψε αλλά ηττήθηκε η Παπαμιχαήλ, 1-0 το Βέλγιο (vid)
tn team Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2023 - 8:39

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη με τη No.72 της παγκόσμιας κατάταξης, Alison Van Uytvanck, αλλά "λύγισε" στο 3ο σετ μετά από 2,5 ώρες κι έτσι το Βέλγιο έκανε το 1-0 επί της Ελλάδας.

Όπως και στον πρώτο της αγώνα στο τουρνουά, στον οποίο είχε κερδίσει την Isabella Shinikova για τη Βουλγαρία, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ πάλεψε με την ψυχή της στο γήπεδο και κέρδισε τον σεβασμό και το χειροκρότημα όλων.

Παρόλα αυτά, η Van Uytvanck ήταν εκείνη που πήρε έστω και δύσκολα τον πόντο για την ομάδα της, επικρατώντας της 29χρονης Ελληνίδας με 7-5, 2-6, 6-3 μετά από ένα πολύ κλειστό ματς 2,5 ωρών.

Η Βελγίδα παίκτρια, Νο.72 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε το πολύ κλειστό 1ο σετ, στο οποίο βρέθηκε πίσω 3 φορές με break και έσβησε set point στο 3-5, 30-40, για να παραμείνει "ζωντανή" και να ξεκινήσει την αντεπίθεσή της, στην οποία κέρδισε 4 games στη σειρά και έκανε το 7-5.

Η Παπαμιχαήλ παρά τον άδοξο τρόπο με τον οποίο έχασε το 1ο σετ, όχι απλά δεν πτοήθηκε, αλλά αντέδρασε πολύ εντυπωσιακά, κερδίζοντας τα 4 πρώτα games στο 2ο σετ. Προηγήθηκε με 4-0 και διατήρησε τον έλεγχο, για να επιβληθεί με 6-2 και να ισοφαρίσει το ματς.

Στο αποφασιστικό σετ ωστόσο η Van Uytvanck ήταν εκείνη που έκανε το break και προηγήθηκε με 4-1. Η Δέσποινα κατάφερε να απαντήσει και να μειώσει σε 4-3, αλλά η Βελγίδα ανέκτησε άμεσα τον έλεγχο, κάνοντας με νέο break το 5-3 και σερβίροντας επιτυχημένα για το 6-3.

Το Βέλγιο έκανε το 1-0 επί της Ελλάδας, ωστόσο το tie έχει ακόμα πολύ δρόμο. Θυμίζουμε πως η Ελλάδα χρειάζεται μόνο 2 νίκες για να εξασφαλίσει την 1η θέση του Group A και την είσοδό της στη νοκ άουτ φάση.

Στο επόμενο παιχνίδι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον David Goffin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots