Σάκκαρη: "Σημαίνει πολλά για την πατρίδα μου" (vid)

 
Σάκκαρη: "Σημαίνει πολλά για την πατρίδα μου" (vid)
tn team Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 - 6:05

Η Μαρία Σάκκαρη πήρε μεγάλη χαρά που μπόρεσε να δώσει στην Ελλάδα την καθοριστική νίκη που τη στέλνει στον τελικό του Περθ στο United Cup, ενώ είπε πως μέρα με τη μέρα νιώθει όλο και καλύτερα και θέλει να συνεχίσει έτσι και να δώσει περισσότερες νίκες στην ομάδα της.

"Ήξερα πως ο αγώνας μου ήταν πολύ κρίσιμος οπότε ήμουν αγχωμένη, ειδικά παίζοντας ενάντια σε μια παίκτρια σαν την Elise, που είναι παίκτρια κορυφαίου επιπέδου. Ήξερα πως θα ήταν πολύ δύσκολο. Όταν παίζεις για τον εαυτό σου σε ένα κανονικό τουρνουά, αν χάσεις απλά χάνεις για τον εαυτό σου, εδώ όμως ήθελα να κερδίσω περισσότερο για την ομάδα μου και λιγότερο για τον εαυτό μου. Σημαίνει πολλά για μένα, σημαίνει πολλά για την ομάδα μου και σημαίνει πολλά για την πατρίδα μου πίσω στο σπίτι, είναι καλό που θα βρισκόμαστε στον τελικό της πόλης", είπε η Σάκκαρη στις δηλώσεις που έκανε από το court, μετά τη νίκη της με 6-1, 7-5 επί της Elise Mertens.

Η Σάκκαρη έχει πλέον 2 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στα μονά και 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο United Cup σε μονά και διπλά, χωρίς να έχει χαμένο σετ. Χάρη στη σημερινή νίκη της, η Ελλάδα εξασφάλισε την πρόκρισή της στον τελικό του Περθ, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο την Κροατία ή τη Γαλλία, με στόχο να μπει στις "4" καλύτερες ομάδες του United Cup.

"Η μπάλα ήταν πολύ γρήγορη σήμερα εξαιτίας της ζέστης, οπότε ένιωσα πως έπρεπε να είμαι δυνατή και να κάνω βαριά χτυπήματα, να χτυπήσω όσες περισσότερες μπάλες μπορώ. Πιστεύω το έκανα καλά αυτό, με εξαίρεση ίσως ένα σημείο του 2ου σετ που χαλάρωσα λίγο, αλλά το συνειδητοποίησα και το άλλαξα αμέσως", είπε ακόμα η Σάκκαρη, η οποία ρωτήθηκε και για τα πράγματα που δούλεψε στην preseason και για τις βελτιώσεις που θέλει να κάνει για τη συνέχεια.

"Τα ανεβάσματα στο φιλέ είναι κάτι που μπορώ ακόμα να βελτιώσω πολύ, πρέπει να το κάνω πιο συχνά και να είμαι πιο γενναία όταν το κάνω. Ακόμα δουλεύω το να έχω υψηλό ποσοστό στο σερβίς μου και φυσικά υπάρχει χώρος για βελτίωση σε κάθε χτύπημά μου, κάτι που είναι καλό. Μέρα με τη μέρα νιώθω καλύτερα και θα δώσω άλλη μια ευκαιρία στον εαυτό μου, φυσικά και αργότερα παίζοντας στο διπλό, αλλά και αύριο θέλω να παίξω έναν ακόμα καλό αγώνα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots