H Pegula "λύγισε" τη Swiatek! (vids)

 
H Pegula "λύγισε" τη Swiatek! (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2023 - 9:38

H Jessica Pegula πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη και εντυπωσιακή νίκη εις βάρος της Iga Swiatek, δίνοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης έναντι της Πολωνίας, για τον τελικό του United Cup.

H Pegula έκανε πολύ εντυπωσιακό παιχνίδι και συνέτριψε την κορυφαία τενίστρια του κόσμου με 6-2, 6-2, υποχρεώνοντάς την στην πρώτη της ήττα στη διοργάνωση και στη φετινή σεζόν.

Σε ολόκληρο το 1ο σετ, η Swiatek κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της μόνο μια φορά, όταν ήταν πίσω με 1-5 και εκεί αφού έσβησε διπλό set point στο 15-40. Μείωσε σε 5-2 και η απάντηση της Pegula ήταν ένα love service game για το 6-2.

Ανάλογα κύλησε και το 2ο σετ, στο οποίο η Αμερικανίδα παίκτρια έκανε νωρίς το break για το 3-1 και έπειτα έλεγξε απόλυτο τον ρυθμό, αφού δεν απειλήθηκε καθόλου στο δικό της σερβίς. Επιπλέον, έκανε και δεύτερο break στο 7ο game (5-2), για να σερβίρει για το 6-2 και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της σε 71 μόλις λεπτά.

Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού η Swiatek είναι το δυνατότερο "χαρτί" της Πολωνίας.

Στη συνέχεια ο Frances Tiafoe επιβεβαίωσε τα προγνωστικά απέναντι στον Kacper Zuk, τον οποίο κέρδισε με 6-3, 6-3 σε 79 λεπτά, για να κάνει το 2-0 για την αμερικάνικη ομάδα.

Ο ημιτελικός των ΗΠΑ με την Πολωνία θα συνεχιστεί αύριο, με τους Αμερικανούς να είναι πλέον αγκαλιά με την πρόκριση. Μια ώρα μετά τα μεσάνυκτα ο Taylor Fritz θα αντιμετωπίσει τον Hubert Hurkacz, ενώ θα ακολουθήσει η αναμέτρηση της Madison Keys με τη Magda Linette και το μικτό διπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots