Κατώτατος μισθός στο τένις, μετά και τις εκκλήσεις του Djokovic

 
Κατώτατος μισθός στο τένις, μετά και τις εκκλήσεις του Djokovic
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 - 13:26

Οι εκκλήσεις του Novak Djokovic για καλύτερες αμοιβές για τους παίκτες που βρίσκονται πιο χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη φαίνεται πως εισακούστηκαν, καθώς οι παίκτες που δυσκολεύονται περισσότερο, αναμένεται να μπουν σε ένα πρόγραμμα "κατώτατου μισθού", αντίστοιχο με αυτό που έχει εισαχθεί ήδη στο PGA Tour του γκολφ.

Όπως αναφέρει η βρετανικη Express, πρόκειται για ένα μοντέλο που θα καλύψει τους Top 300 της κατάταξης στο tour και μ' αυτόν τον τρόπο θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν από πριν τις απολαβές τους. Δεν θα αναγκάζονται, δηλαδή, να προγραμματίζουν ταξίδια από την τσέπη τους, με τον κίνδυνο να μην πάρουν ποτέ πίσω αυτά τα χρήματα, αφού σε ένα ITF 15,000$ τουρνουά ή ακόμα και $25,000, για τους περισσότερους παίκτες τα έπαθλα είναι πολύ χαμηλά.

Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα αυτό θα εξασφαλίζει στους πρώτους 300 της παγκόσμιας κατάταξης ένα σταθερό ποσό απολαβών, με στόχο να διασφαλιστεί πως δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν από την τσέπη τους για να συμμετέχουν στα τουρνουά.

Στο γκολφ και το PGA Tour, εν μέσω της διαφαινόμενος απειλής να διασπαστεί το tour από το LIV Tour, που χρηματοδοτείται από επενδυτικό fund της Σαουδικής Αραβίας, προσφέρθηκε στους παίκτες ο κατώτατος μισθός των 500.000 δολαρίων, προκειμένουν να καλύπτει κάποια από τα βασικά τους έξοδα και να τους κρατήσει στο tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots