Για μετάλλιο στο Ρίο ο Monfils

 
Για μετάλλιο στο Ρίο ο Monfils
Για μετάλλιο στο Ρίο ο Monfils
tennisnews team Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016 - 19:29

O Gael Monfils πραγματοποιεί την πιο σταθερή χρονιά της καριέρας του μέχρι στιγμής, είναι μια ανάσα μακριά από την επιστροφή του στο Top 10 μετά από 5 χρόνια και, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην L' Equipe, δηλώνει πανέτοιμος για την πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων, τονίζοντας πως θα προσπαθήσει να κερδίσει ένα μετάλλιο για τη Γαλλία.

"Φυσικά και θα προσπαθήσω να κερδίσω ένα μετάλλιο", απάντησε ο Monfils, έπειτα από σχετική ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφο της μεγαλύτερης αθλητικής εφημερίδας της Ευρώπης.

"Μετά απ' όλα αυτά που έγιναν τις δυο τελευταίες εβδομάδες, είμαι πολύ κουρασμένος. Θα προσπαθήσω να ξεκουράσω το σώμα μου και να χαλαρώσω, επίσης όμως χρειάζεται να μάθω να ξεκουράζομαι. Χρειάζομαι περισσότερη ξεκούραση, γιατί το σώμα μου είναι πιο ευαίσθητο, οπότε πρέπει να είμαι εντελώς φρέσκος όταν θα επιστρέψω στις προπονήσεις."

Ο Monfils έδωσε 10 αγώνες αυτές τις δυο εβδομάδες και κέρδισε τους 9 από αυτούς. Κατέκτησε το Citi Open στην Ουάσινγκτον και αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Rogers Cup από τον Novak Djokovic. Θα έχει επίσης απαιτητικό πρόγραμμα και στο Ρίο, καθώς θα λάβει μέρος στα μονά και στα διπλά, με συμπαίκτη τον Jo-Wilfried Tsonga.

"Θα είναι δυσκολότερο επειδή θα είμαι στα μονά και στα διπλά. Πρέπει να προετοιμαστώ και για τα δύο, γιατί σε ένα από τα δυο ταμπλό, θα ήθελα πολύ να κερδίσω ένα μετάλλιο για τη Γαλλία", πρόσθεσε ο 29χρονος Γάλλος.

"Υπάρχει κόπωση. Δεν είμαι όπως πριν δυο εβδομάδες, αλλά θα δουλέψω για να επανέλθω σε αυτό το σημείο. Πολλοί νομίζουν πως άρχισα να παίζω καλά στην Ουάσινγκτον, αλλά είχε γίνει πολλή δουλειά πριν από αυτό. Έκανα μερικά καλά παιχνίδια εκεί και τώρα νιώθω λίγο πόνο, αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό. Ακόμα και όταν είσαι κουρασμένος, πρέπει να μπορείς να παίξεις σε μεγάλους αγώνες. Αυτό είναι ένα καλό μάθημα για μένα, για όταν αντιμετωπίσω μια παρόμοια κατάσταση ξανά", συμπλήρωσε ο Monfils.

O Monfils πραγματοποιεί την πιο σταθερή χρονιά της καριέρας του και από το Νο. 24, όπου βρισκόταν τον Ιανουάριο, έχει ανεβεί στο Νο. 11 της παγκόσμιας κατάταξης. Έχει 30 νίκες σε 40 αναμετρήσεις (30-10), έχοντας κερδίσει έναν τίτλο, το Citi Open στην Ουάσινγκτον πριν 8 μέρες - τον πρώτο του μετά από 2,5 χρόνια. Έχει επίσης προκριθεί σε άλλους δυο τελικούς, στο Rotterdam Open και στο Monte-Carlo Masters, καθώς και στα προημιτελικά του Australian Open, του Indian Wells και του Μαϊάμι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots