Ολυμπιακοί Αγώνες: Οριστικά χωρίς θεατές

 
Ολυμπιακοί Αγώνες: Οριστικά χωρίς θεατές
tn team Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 - 17:28

Η νέα έξαρση κρουσμάτων Covid-19 έφερε το Τόκιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε όλοι οι αγώνες των Ολυμπιακών Αγώνων να πραγματοποιηθούν χωρίς παρουσία κοινού.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν σε μόλις 2 εβδομάδες, όμως την ίδια στιγμή υπάρχει ανησυχητική έξαρση του ιού στο Τόκιο και η Ιαπωνία λαμβάνει έκτακτα μέτρα. Οι φίλαθλοι από το εξωτερικό είχαν απαγορευτεί εδώ και μήνες, ενώ όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ούτε οι πολίτες της Ιαπωνίας θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Yoshihide Suga, έκανε λόγο για ένα απαραίτητο μέτρο, προκειμένου να αναχαιτιστεί η μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα.

Μόλις δυο εβδομάδες πριν, οι διοργανωτές και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, περίμεναν πληρότητα 50% στα στάδια, ή έως 10.000 θεατές ανά γήπεδο, όπου το 50% πληρότητας ξεπερνούσε αυτόν τον αριθμό.

Τις τελευταίες ημέρες όμως η κατάσταση γινόταν όλο και χειρότερη και οι φήμες ήταν πολλές, ακόμα και για το ενδεχόμενο να μην υπάρχει καθόλου κόσμος στους Αγώνες, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots