Θετική στην Covid-19 η Gauff - χάνει τους Ολυμπιακούς

 
Cori Gauff
Cori Gauff © AELTC/Ben Solomon
tn team Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 - 23:05

Η Coco Gauff ανακοίνωσε πως και εκείνη θα απουσιάσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού το τεστ που έκανε πριν την αναχώρησή της ήταν θετικό.

"Είμαι πολύ απογοητευμένη που μοιράζομαι τα νέα πως ήμουν θετική στην Covid και δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Πάντα ήταν όνειρο για μένα να εκπροσωπήσω τις Ηνωμένες Πολιτείες στους Ολυμπιακούς και ελπίζω να έχω κι άλλες ευκαιρίες να εκπληρώσω αυτό το όνειρο στο μέλλον. Εύχομαι καλή τύχη στην Team USA και ένα ασφαλές παιχνίδι για κάθε αθλητή των Ολυμπιακών και σε όλη την ολυμπιακή οικογένεια", έγραψε στην ανακοίνωσή της η Gauff.

H 17χρονη Αμερικανίδα πραγματοποιεί μια εξαιρετική χρονιά, αφού προκρίθηκε στον πρώτο της Grand Slam προημιτελικό στο Roland Garros, ενώ έφτασε επίσης στη 16άδα του Wimbledon και κατέκτησε έναν τίτλο, στο 250άρι της Πάρμας.

Θα ήταν η πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ήταν το τελευταίο "θύμα" του κορωνοϊού. Θυμίζουμε πως από το τένις θετικός στην Covid-19 ήταν και ο Βρετανός Daniel Evans, ενώ γενικά οι απουσίες στους Ολυμπιακούς είναι πάρα πολλές, σε άνδρες και γυναίκες.

Στο λιγότερο αποδυναμωμένο γυναικείο ταμπλό (σε σχέση με το ανδρικό), η Gauff ήταν η 8η παίκτρια που απέσυρε τη συμμετοχή της από το Top 25, μετά από τις Simona Halep, Sofia Kenin, Bianca Andreescu, Serena Williams, Victoria Azarenka, Karolina Muchova και Petra Martic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots