Εκπληκτικός Nole στους "16" (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 - 12:16

Ο Novak Djokovic έκανε έναν φανταστικό αγώνα, για να ξεπεράσει δίχως πρόβλημα και τον πολύ καλό Jan-Lennard Struff και να προκριθεί στους "16" των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου και αήττητος φέτος στις μεγαλύτερες διοργανώσεις, Novak Djokovic, έκανε ένα ακόμα τρομερό παιχνίδι, για να επικρατήσει με 6-4, 6-3 ενός πολύ καλού Jan-Lennard Struff.

Ο 34χρονος Σέρβος έβγαλε 14 άσους, ενώ συνολικά είχε 21 winners και μόλις 4 αβίαστα λάθη σε ολόκληρο το παιχνίδι! Σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε και ο Struff, που είχε 10 winners και 3 αβίαστα λάθη, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό ούτε για να αποσπάσει έστω ένα σετ από τον Nole.

O Djokovic πάντως δοκιμάστηκε σήμερα και ήταν πολύ σοβαρός όποτε χρειάστηκε. Στο 1ο σετ ήταν ο μόνος παίκτης που ήρθε αντιμέτωπος με break point μέχρι το τέλος, στο 3ο game, όταν έσβησε την ευκαιρία του Γερμανού και έκανε το 2-1. Το επόμενο break point και πρώτο για τον Σέρβο ήρθε στο 10ο game και ήταν ένα set point, με το Νο.1 του κόσμου να κάνει break με love και να κατακτά το σετ με 6-4.

Ακολούθησε και 2ο διαδοχικό break για τον Djokovic, που προηγήθηκε με 2-0 στο 2ο σετ. Ο Struff απάντησε προσωρινά μειώνοντας σε 2-1, όμως ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων έκανε νέο break για το 3-1 και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω του, φτάνοντας χωρίς να απειληθεί ξανά στο σερβίς του στην επικράτηση, έπειτα από 74 λεπτά παιχνιδιού.

Επόμενος αντίπαλος για τον Djokovic, που μέρα με τη μέρα πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον υπέρτατο φετινό του στόχο που δεν είναι άλλος από το "Golden Slam", ο Alejandro Davidovich Fokina, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του John Millman με 6-4, 6-7 (4), 6-3.

Θα είναι η 2η συνάντηση των δυο παικτών σε επίσημη αναμέτρηση, με τον Djokovic να έχει κερδίσει εύκολα την πρώτη στη φάση των "16" του Masters της Ρώμης νωρίτερα αυτή τη χρονιά, με 6-2, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots