H Vondrousova έβγαλε εκτός την Osaka! (vid)

 
Marketa Vondrousova
Marketa Vondrousova © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 - 8:05

H Marketa Vondrousova πέτυχε μια μεγάλη νίκη απέναντι στη Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης Naomi Osaka και "γκρέμισε" πολύ νωρίς τα όνειρά της για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της πατρίδας της.

Μόλις 68 λεπτά χρειάστηκε η Marketa Vondrousova για να "αλώσει" το κεντρικό γήπεδο του Ariake Tennis Park, κερδίζοντας τη Naomi Osaka με 6-1, 6-4.

Η 22χρονη Τσέχα, η οποία βεβαίως δεν είναι καθόλου τυχαία παίκτρια και το καλοκαίρι του 2019 είχε φτάσει στο Νο.14 του κόσμου χάρη στην πορεία της μέχρι τον τελικό του Roland Garros, έπαιξε πολύ επιθετικό τένις και σταμάτησε στους 22 winners, κάνοντας μόνο 10 αβίαστα λάθη.

Αντίθετα, η Osaka έφτασε τα 32 αβίαστα λάθη σήμερα, ενώ είχε μόλις 16 winners συνολικά στο παιχνίδι. Δυο μήνες περίπου μετά την απόσυρσή της από το Roland Garros, η Osaka επέστρεψε στη δράση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ξεκίνησε την προσπάθειά της με δυο καλές εμφανίσεις και straight sets νίκες επί των Saisai Zheng και Viktorija Golubic, σήμερα όμως δεν ήταν η μέρα της και ηττήθηκε από την πολύ καλή Vondrousova.

Η νεαρή Τσέχα αιφνιδίασε με το άψογο ξεκίνημά της την Osaka και προηγήθηκε με 4-0 πολύ γρήγορα στο 1ο σετ, για να το πάρει με 6-1, χάρη στο 3ο της προσωπικό break. H Γιαπωνέζα απάντησε με ένα break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, για να προηγηθεί με 2-0. Όμως η Vondrousova σύντομα πήρε πίσω το break και ισορρόπησε το σετ.

Κομβικό ήταν το 7ο game, στο οποίο η Vondrousova ανέτρεψε το 15-40 και κράτησε το σερβίς της για το 4-3. Αργότερα με love service game έφτασε στο 5-4 η Τσέχα και ανάγκασε την Osaka να σερβίρει για να παραμείνει στο τουρνουά. Η κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων, αν και έσβησε αρχικά δυο match points από το 15-40, υπέκυψε τελικά στην πίεση και έκανε το λάθος όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα τρίτο match point, για να ολοκληρώσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της πατρίδας της.

Ήταν σίγουρα μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για ένα μετάλλιο στην Ιαπωνία για την Osaka, που δεν δήλωσε συμμετοχή σε κάποιο από τα άλλα δυο ταμπλό, του διπλού και του μικτού.

Στα προημιτελικά η Vondrousova θα αντιμετωπίσει μια εκ των Paula Badosa και Nadia Podoroska, με τη νίκη να τη φέρνει πλέον πάρα πολύ κοντά στα μετάλλια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots