Αλλάζει τις ώρες λόγω ζέστης η ITF

 
Αλλάζει τις ώρες λόγω ζέστης η ITF
© Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 - 15:11

Το αίτημα πολλών παικτών έγινε δεκτό έστω και καθυστερημένα από την ITF, που ανακοίνωσε πως από αύριο οι αγώνες των Ολυμπιακών Αγώνων θα ξεκινούν στις 15:00 (τοπική).

Η ITF εξέδωσε μια ανακοίνωση, στην οποία εξηγεί πως η απόφαση αυτή πάρθηκε τώρα επειδή τα ταμπλό έχουν μπει στην τελική ευθεία, οι αγώνες είναι λιγότεροι και υπάρχει η δυνατότητα τα παιχνίδια να αρχίζουν τόσο αργά.

Θυμίζουμε πως ο Novak Djokovic έθιξε το ζήτημα δυο φορές και είχε πει πως οι άνθρωποι του τουρνουά τον ενημέρωσαν πως θα σκεφτούν το ενδεχόμενο της αλλαγής ώρας. Και σήμερα πάντως η ζέστη ήταν ανυπόφορη και οι αγώνες άρχισαν κανονικά από τις 11 το πρωί, με την Paula Badosa να παθαίνει θερμοπληξία και να υποχρεώνεται να εγκαταλείπει τον αγώνα της, αποχωρώντας από το court σε αμαξίδιο.

"Για το καλό της υγείας των παικτών και μετά από εκτενείς συμβουλεύσεις, η ITF ανακοινώνει την αλλαγή του προγράμματος εξαιτίας της αυξημένης ζέστης και υγρασίας στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Το Ολυμπιακό τουρνουά τένις θα ξεκινάει από τις 3 μ.μ., από την Πέμπτη 29 Ιουλίου", αναφέρει η ανακοίνωση της ITF.

"Η απόφαση να ξεκινούν οι αγώνες στις 3 μ.μ. την Πέμπτη, έγινε πιθανή εξαιτίας των αποτελεσμάτων της σημερινής ημέρας και στα 5 ταμπλό και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να προστατευτεί η υγεία των παικτών."

Τέλος, η ITF ενημέρωσε πως θα γίνει πιο ελαστική και στον κανονισμό των ακραίων καιρικών φαινομένων: "Η πολιτική των ακραίων καιρικών φαινομένων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που είναι σε εφαρμογή σε όλο το τουρνουά, προβλέπει πως αν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 30,1 βαθμούς Κελσίου, οι παίκτες έχουν το δικαίωμα για 10λεπτο διάλειμμα, αν το επιθυμούν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots