Εξασφάλισε το μετάλλιο η Bencic!

 
Belinda Bencic
Belinda Bencic © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 - 12:09

H Belinda Bencic κέρδισε την Elena Rybakina έπειτα από μεγάλη μάχη και είναι η πρώτη παίκτρια που εξασφαλίζει μετάλλιο στα μονά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αφού θα είναι στον τελικό του Σαββάτου.

Η Bencic πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη ενάντια στην Rybakina με 7-6 (2), 4-6, 6-3 και εξασφάλισε την είσοδό της στον τελικό του μονού γυναικών, ως εκ τούτου θα ανεβεί σίγουρα και στο βάθρο, είτε για το χρυσό, είτε για το αργυρό μετάλλιο.

Ήταν μια συγκλονιστική μάχη που έφτασε τις 2 ώρες και τα 44 λεπτά σε διάρκεια, με την Bencic να κερδίζει το 1ο σετ στο tie-break, έπειτα από 73 λεπτά, αφού ανέτρεψε το 2-5 και αφού έσβησε 5 set points, 2 στο 10ο (5-5) και άλλα 3 στο 12ο game (6-6)!

Αργότερα η Rybakina ήταν εκείνη που επέστρεψε από την πλάτη στον τοίχο, ανατρέποντας το 0-2 στο 2ο σετ, για να κερδίσει τα 5 από τα 6 επόμενα games και να προηγηθεί με 5-3, κλείνοντάς το τελικά στο 6-4.

Μια νέα ανατροπή έγινε από την Bencic, που αφού έχασε προβάδισμα με σετ και με break, βρέθηκε 2 φορές πίσω με break στο 3ο σετ, στο 0-2 και στο 2-3. Και τις 2 είχε άμεση απάντηση και έκανε και 3ο break στο 8ο game, για να περάσει μπροστά με 5-3 και να σερβίρει επιτυχώς για την πολύ σπουδαία νίκη.

Έτσι, η 24χρονη Ελβετίδα έγινε η πρώτη παίκτρια που μπήκε στον τελικό του μονού γυναικών, εξασφάλισε ένα μετάλλιο για την πατρίδα της και θα περιμένει την αναμέτρηση της Elina Svitolina με τη Marketa Vondrousova, για να μάθει και ποια παίκτρια θα αντιμετωπίσει το Σάββατο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots