Χάλκινο μετάλλιο για τη Svitolina (vid)

 
Elina Svitolina
Elina Svitolina © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 - 14:51

H Elina Svitolina επέστρεψε από το 1-6, 1-3 και από το 1-4 στο 3ο σετ, για να κερδίσει την Elena Rybakina και να ολοκληρώσει το φανταστικό της τουρνουά στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το χάλκινο μετάλλιο.

Μια τρομερή μάχη έγινε για το χάλκινο μετάλλιο στο μονό γυναικών στο κεντρικό court του Ariake Tennis Park, με την Elina Svitolina να κερδίζει μετά από 2,5 ώρες την Elena Rybakina με 1-6, 7-6 (5), 6-4.

Η Svitolina, η οποία απέκλεισε τη Μαρία Σάκκαρη στον 3ο γύρο και έκανε ένα πολύ σπουδαίο τουρνουά - το καλύτερό της για φέτος, ενώ σήμερα χρειάστηκε μια πολύ μεγάλη, διπλή ανατροπή!

Η Rybakina ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά και για ενάμιση περίπου σετ κυριαρχούσε απόλυτα στο court. Κέρδισε τα 9 από τα 11 πρώτα games της αναμέτρησης και ήταν μπροστά με 6-1, 3-1, δείχνοντας πως θα έφτανε πολύ εύκολα στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Η Svitolina όμως είχε διαφορετική άποψη και κατάφερε αρχικά να ισορροπήσει το 2ο σετ, στο οποίο έγινε μεγάλη μάχη. Μετά την ισοφάριση της Ουκρανής σε 3-3, δεν υπήρξε άλλο break και οι δυο παίκτριες πήγαν χέρι-χέρι ως το tie-break, όπου η Svitolina ήταν 2 πόντους μακριά από την ήττα, αλλά έμεινε ψύχραιμη, επικράτησε με 7-5 και έστειλε την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Εκεί χρειάστηκε μια νέα μεγάλη ανατροπή, αφού η Rybakina μπήκε ξανά πιο δυνατά και προηγήθηκε με 3-0. Είχε μάλιστα διπλό break point για το 4-0, με τη Svitolina να κρατάει το σερβίς της και να μένει "ζωντανή". Μέχρι και με 1-4 βρέθηκε να χάνει η Svitolina, που κατάφερε να κερδίσει τα 5 επόμενα games και να "κλέψει" το 3ο σετ με 6-4 και τη νίκη, ολοκληρώνοντας την τεράστια επιτυχία της μετά από ένα 10ο game με 5 ισοπαλίες, στο 7ο match point της!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots