Ήδη σκέφτεται τους Ολυμπιακούς του 2024 ο Djokovic

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 - 11:32

Στη δημοσίευσή του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Novak Djokovic έγραψε πως ο στόχος του είναι να αγωνιστεί και στο Παρίσι το 2024, για να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο.

"Ήταν πραγματικό προνόμιο να εκπροσωπήσω τη Σερβία στους Ολυμπιακούς. Σ' ευχαριστώ Τόκιο και όλους όσοι βοηθήσατε να βρεθούμε όλοι μαζί για τη μαγεία αυτού του αθλήματος. Ξέρω μέσα στην καρδιά μου πως τα έδωσα όλα για ένα μετάλλιο και ανυπομονώ να επιστρέψω δυνατότερος στο Παρίσι το 2024", έγραψε στη δημοσίευσή του ο Djokovic.

O Djokovic αγωνίστηκε για 4η φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι, όμως δεν κατάφερε ούτε τώρα να κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο για τη Σερβία - στο μοναδικό σπουδαίο επίτευγμα που δεν έχει καταφέρει ακόμα.

Καλύτερη προσπάθεια σε Ολυμπιακούς για τον Nole παραμένει αυτή στην πρώτη του παρουσία το 2008 στο Πεκίνο, όπου είχε χάσει στα ημιτελικά από τον Rafael Nadal και κέρδισε στη συνέχεια τον James Blake, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Το 2012 στο Λονδίνο είχε φτάσει ξανά στα ημιτελικά, αλλά έχασε από τους Andy Murray και Juan Martin Del Potro και πήρε την 4η θέση. Το 2016 στο Ρίο έχασε από τον 1ο γύρο, ξανά από τον Del Potro, ενώ φέτος στο Τόκιο έφτασε σε 2 ημιτελικούς, σε μονό και μικτό, όμως για ακόμα μια φορά έμεινε εκτός μεταλλίων.

Παρά την απογοήτευση και το γεγονός πως θα είναι 37 ετών το 2024 στο Παρίσι, ο Djokovic δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το όνειρο ενός χρυσού μεταλλίου και ως εκ τούτου το τέλος της καριέρας του δείχνει να είναι μακριά από τις σκέψεις του αυτή τη στιγμή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots