Ίδρωσε, αλλά μπήκε 4άδα ο Alcaraz (vids)

 
Ίδρωσε, αλλά μπήκε 4άδα ο Alcaraz (vids)
© ITF Tennis
tn team Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 - 17:29

O Carlos Alcaraz χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά, αλλά έκαμψε την αντίσταση του Tommy Paul και έγινε ο νεότερος παίκτης που προκρίνεται στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων από το 2008, όταν το είχε κάνει ο Novak Djokovic.

Ο Alcaraz κατάφερε να "εξουδετερώσει" έναν αντίπαλο που πάντα τον βάζει σε μπελάδες, τον Tommy Paul, χωρίς να χρειαστεί να παίξει 3ο σετ, με 6-3, 7-6 (7).

Και αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση για τον Ισπανό, που χρειάστηκε να σώσει διπλό break point στο 1ο game για να κρατήσει το σερβίς του. Αργότερα εκείνος έκανε το μόνο break του 1ου σετ και "ξέφυγε" με 5-2, για να το κατακτήσει στο 6-3.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, με τον Paul να παίζει εντυπωσιακό τένις και να παίρνει ένα προβάδισμα με 3-0. Είχε μάλιστα και 2 ευκαιρίες για το 4-0 ο Αμερικανός, που μπορεί να μην τις εκμεταλλεύτηκε, αλλά διατήρησε τον έλεγχο μέχρι το 5-2.

Ο Alcaraz ωστόσο δεν παράτησε το σετ και βρήκε την ευκαιρία να πιέσει τον αντίπαλό του στο 9ο game. Ήταν το πρώτο game στο σετ που του άφησε περιθώρια αντίδρασης ο Paul και ο Alcaraz το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, για να κάνει το break και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Στο tie-break κρίθηκε το 2ο σετ και εκεί ο Alcaraz κατάφερε να σβήσει set point κερδίζοντας ένα πολύ εντυπωσιακό ράλι, για να αξιοποιήσει τελικά το 2ο match point του και να πάρει το tie-break με 9-7.

Ήταν η 4η νίκη του Alcaraz σε 6 συναντήσεις με τον Paul (4-2), 2η συνεχόμενη, αφού τον είχε κερδίσει και στα προημιτελικά του Wimbledon πριν από λίγες εβδομάδες με 3-1 σετ.

Ο φοβερός Ισπανός, που έχει κερδίσει ήδη το Roland Garros και το Wimbledon αυτό το καλοκαίρι, μπήκε ημιτελικά στο ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς και μάλιστα είναι ο νεότερος παίκτης που το καταφέρνει από το 2008, όταν ο Djokovic, στο δικό του ντεμπούτο τότε, είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Alcaraz θα περιμένει την αναμέτρηση του Casper Ruud με τον Felix Auger-Aliassime και σε κάθε περίπτωση θα είναι το μεγάλο φαβορί για να μπει και στον τελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots