Ο Djokovic "πλήγωσε" τον Τσιτσιπά και συνεχίζει στο δρόμο προς το χρυσό (vids)

 
Ο Djokovic "πλήγωσε" τον Τσιτσιπά και συνεχίζει στο δρόμο προς το χρυσό (vids)
© ITF Tennis
tn team Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 - 22:14

O Novak Djokovic δεν άφησε ασυγχώρητες τις χαμένες ευκαιρίες του Στέφανου Τσιτσιπά, που είχε τριπλό χαμένο set point στο 2ο σετ, για να τον κερδίσει για 11η συνεχόμενη φορά και να κάνει ένα ακόμα βήμα προς τον μεγάλο στόχο στο Παρίσι.

Ούτε ο Τσιτσιπά, ο οποίος κατά διαστήματα έπαιξε εξαιρετικά σήμερα, δεν μπόρεσε να πιέσει αρκετά τον Djokovic, που πήρε τη νίκη με 6-3, 7-6 (3) και προκρίθηκε στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς το χρυσό.

Ο φοβερός και τρομερός Nole, που δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από το χρυσό, ξεπέρασε τις όποιες δυσκολίες του έβαλε ο Στέφανος αλλά και το γόνατο, που φάνηκε να τον ενοχλεί στο ξεκίνημα του 2ου σετ, για να πλησιάσει κι άλλο στα μετάλλια.

Αύριο θα παίξει για 4η φορά σε ημιτελικό ολυμπιακού τουρνουά και θα επιχειρήσει απέναντι στον Lorenzo Musetti να προκριθεί στον πρώτο του τελικό.

Στον προημιτελικό με τον Τσιτσιπά, ο Djokovic έκανε ένα εξαιρετικό 1ο σετ, στο οποίο αξιοποίησε το μοναδικό break point που υπήρξε στο 4ο game, προηγήθηκε με 3-1 και κατάφερε να το ελέγξει έως το τέλος του και να το πάρει με 6-3.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πιο δυνατά στο 2ο σετ και προηγήθηκε με 2-0, ενώ έσβησε και διπλό break point στο 3ο game, για να φτάσει στο 3-0. Τότε κάλεσε για πρώτη φορά τον γιατρό ο Djokovic, καθώς φάνηκε να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και να μην πατάει καλά.

Συνέχισε χωρίς ιατρικό τάιμ άουτ ο Σέρβος, που προσπάθησε να συντομεύσει όσο γίνεται τους πόντους και έκανε πολλά αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα να δεχτεί και 2ο συνεχόμενο break και να βρεθεί πίσω με 4-0.

Ήταν ένα σετ το οποίο θα κέρδιζε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ο Τσιτσιπάς, αν ήταν περισσότερο προσεκτικός. Ο Djokovic συνέχισε να παίζει σύντομα ράλι και στο 5ο game, όπου παρότι του βγήκαν κάποιες μεγάλες επιστροφές, ο Τσιτσιπάς είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την απώλειά του, καθώς του έδωσε κάποια αβίαστα λάθη και τον κράτησε στο σετ, για να γίνει το 4-1.

Ο Djokovic πατούσε ξανά καλά στο court και έδωσε μάχη στο 6ο game, όπου έσωσε 3 break points και μείωσε περισσότερο, σε 4-2. Ο Τσιτσιπάς είχε ένα καλό service game στη συνέχεια για το 5-2, όμως στο 9ο game έχασε άλλη μια ευκαιρία για να τελειώσει αυτό το σετ - και μάλιστα οριστικά αυτή τη φορά - αφού είχε τριπλό set point στο σερβίς του στο 5-3, 40-0.

Με κάποιο τρόπο ο Djokovic έμεινε στο σετ και βρέθηκε από το πουθενά στο να ασκεί και πίεση για το break. Ο Τσιτσιπάς έσβησε ένα break point, όμως ο Σέρβος είχε και 2η ευκαιρία και τελικά έκανε το break για το 5-4.

Στη συνέχεια κράτησε, όχι εύκολα, το σερβίς του και επανήλθε για τα καλά στο σετ, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα κράτημα σερβίς και οδηγήθηκαν στο tie-break, όπου ο Τσιτσιπάς μπορεί να προηγήθηκε με 2-0, όμως ο Djokovic κυριάρχησε και πήρε τους 7 από τους 8 επόμενους πόντους, για να ολοκληρώσει αυτό το ματς σε 2 ώρες και 3 λεπτά.

Ήταν η 11η διαδοχική νίκη του Djokovic επί του Τσιτσιπά και η 12η συνολικά (12-2). Συνεχίζει να μην βρίσκει τρόπο να σταματήσει τον Σέρβο υπερπρωταθλητή ο Στεφ, που μετά τη νίκη του στη Σαγκάη το 2019 δεν έχει καταφέρει να τον εμποδίσει ξανά.

Έτσι, ο Djokovic θα αντιμετωπίσει για ακόμα έναν πολύ σημαντικό ημιτελικό τον Musetti την Παρασκευή (02/08), λιγότερο από έναν μήνα μετά τον ημιτελικό τους στο Wimbledon, όπου είχε επιβληθεί με 3-0 σετ.

Και σ' αυτό το ματς θα είναι το μεγάλο φαβορί ο Σέρβος, ο οποίος έχει κερδίσει τον Musetti στις 6 από τις 7 προηγούμενες αναμετρήσεις τους (6-1).

 
 
 
 
 
 
 
 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots