Και τώρα οι δυο τους!

 
Και τώρα οι δυο τους!
Και τώρα οι δυο τους!
tennisnews team Κυριακή, 08 Ιουνίου 2014 - 6:27

Χωρίς σημαντικές δυσκολίες, Rafael Nadal και Novak Djokovic επιβεβαίωσαν σε ακόμα ένα σπουδαίο τουρνουά ότι είναι οι δυο καλύτεροι τενίστες στον κόσμο αυτή τη στιγμή και θα αναμετρηθούν στον τελικό του Roland Garros σήμερα (16:00). Πρόκειται για το 42ο "επεισόδιο" των δυο τεράστιων πρωταθλητών και τον 7ο τελικό τους σε Grand Slam διοργάνωση.

Η μονομαχία τους έχει πολλά ισορροπημένα σημεία, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι έχουν αναμετρηθεί σε 6 Major τελικούς και μετράνε από τρεις νίκες. Στο συνολικό Head 2 Head o Nadal προηγείται με 22-19, αλλά ο ψυχωμένος Djokovic προέρχεται από 4 διαδοχικές νίκες απέναντί του, με την τελευταία μάλιστα να είναι σε χωμάτινη επιφάνεια, στη Ρώμη.

Στο Roland Garros πάντως ο Rafa έχει κερδίσει και τις 5 φορές που παίξανε, με τελευταία τον περσινό επικό ημιτελικό, που χρειάστηκε ένα "μαραθώνιο" 5ο σετ και 4 ώρες και 37 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Τα πράγματα όσον αφορά τους στόχους των δυο παικτών σήμερα είναι απλά. Ο Nadal θέλει να επεκτείνει την κυριαρχία του στο Roland Garros για άλλη μια φορά, να γίνει ο μοναδικός σε amateur και open era που έχει κερδίσει 9 φορές το τρόπαιο και 5 συνεχόμενες, ισοφαρίζοντας παράλληλα το ρεκόρ των 14 Major τίτλων του Pete Sampras.

Ο Djokovic από την άλλη θέλει να προσθέσει στην ήδη πολύ σπουδαία καριέρα του το ξεχωριστό επίτευγμα του career slam, αφού το Γαλλικό Όπεν αποτελεί το μόνο μεγάλο τίτλο που λείπει από τη συλλογή του. Επίσης όποιος κερδίσει τον σημερινό αγώνα θα είναι και στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης αύριο.

Ο μεγάλος τελικός που θα κλείσει και το φετινό Roland Garros, θα ξεκινήσει στις 16:00 το απόγευμα. Θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τα NΕΡΙΤ Sports και NEΡΙΤ HD και από το Eurosport. Το πολυαναμενόμενο παιχνίδι θα "προλογίσει" ο τελικός των διπλών γυναικών, όπου οι Ιταλίδες Sara Errani και Roberta Vinci θα αντιμετωπίσουν τις Su-Wei Hsieh και Shuai Peng.

Philippe Chatrier:
12:00 Su-Wei Hsieh/Shuai Peng (1) v. Sara Errani/Roberta Vinci (2)
16:00 Rafael Nadal (1) v. Novak Djokovic (2)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots