Τσιτσιπάς: "Δε σκέφτομαι σε ποιο γήπεδο βρίσκομαι" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Κυριακή, 26 Μαϊος 2019 - 16:39

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Philippe Chatrier, το χωμάτινο γήπεδο με τη μεγαλύτερη ιστορία στο άθλημα, αυτό ωστόσο δεν τον επηρέασε στο παιχνίδι του, όπως δήλωσε.

"Προσπαθώ να μη σκέφτομαι που αγωνίζομαι. Προσπαθώ να αγνοώ κάθε θόρυβο γύρω μου και να είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, είτε αγωνίζομαι στο Court 13, είτε στο Philippe Chatrier. Κάποιες φορές υπάρχουν μεγάλες διαφορές με το κοινό, τους Έλληνες φιλάθλους, αλλά πάντα προσπαθώ να μη σκέφτομαι το γήπεδο στο οποίο βρίσκομαι και τον παίκτη που έχω απέναντί μου", είπε ο Τσιτσπιάς, στην on-court συνέντευξη που έδωσε στον Alex Corretja.

Ο Στέφανος επικράτησε του Maximilian Marterer 6-2, 6-2, 7-6 (4) στον 1ο γύρο του Roland Garros, κάνοντας ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο τουρνουά. Το γεγονός πως δεν είχε αγωνιστεί ξανά σ' αυτό το γήπεδο, αλλά και πως ήταν η πρεμιέρα του στο τουρνουά, είχε τις παγίδες του, όπως δήλωσε.

"Δεν έχω αγωνιστεί ξανά στο Philippe Chatrier, δεν ήξερα τι να περιμένω. Όταν ξεκινάς ένα τουρνουά σε νέες συνθήκες μπορεί να γίνει επικίνδυνο, δεν ξέρεις καλά το γήπεδο, δεν ξέρεις καλά το κοινό, το κοινό όμως αγκάλιασε το παιχνίδι μου και με υποστήριξε. Είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα ένα δυναμικό, καλό ξεκίνημα. Πήρα τα πρώτα δυο σετ με 6-2, στο 3ο δυσκολεύτηκα αλλά βρήκα τρόπο να κερδίσω το tie-break, που είναι θαυμάσιο."

Τέλος, ο Στέφανος ρωτήθηκε για το αν νιώθει περίεργα που χρειάστηκε να αγωνιστεί την Κυριακή, σε έναν από τους πρώτους αγώνες της φετινής διοργάνωσης.

"Όχι ιδιαίτερα, κάποιοι πρέπει να παίξουν την Κυριακή, έτυχε να είμαι εγώ. Τώρα θα έχω 2 μέρες μέχρι τον επόμενο αγώνα μου, κάτι που είναι καλό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots