Τσιτσιπάς στο TN: "Nα συγκεντρωθώ σε κάθε αγώνα" (audio)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Κυριακή, 26 Μαϊος 2019 - 17:49

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στο tennisnews.gr μετά τη νίκη του επί του Maximilian Marterer για τον 1ο γύρο του Roland Garros.

Πέρσι τέτοια εποχή, ο Στέφανος είχε πετύχει την πρώτη του νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, στο Παρίσι, ενώ βρισκόταν στο Νο. 39 της παγκόσμιας κατάταξης. Φέτος τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, είναι στο Νο. 6 του ταμπλό του Roland Garros και όλος ο τενιστικός κόσμος τον υπολογίζει πλέον ανάμεσα στα δυνατά χαρτιά του χωμάτινου major.

"Δεν περίμενα να φτάσω τόσο ψηλά τόσο σύντομα. Μου φαινόταν εξωφρενικά τρελό και δύσκολο αυτό που έβλεπα από τον Nadal, τον Djokovic και τον Federer, που έπαιζαν ημιτελικά, τελικά σε Grand Slam σα να ήταν ρουτίνα. Δεν ξέρω αν ήμουν άτυχος πέρσι με τον Thiem 2ο γύρο, που προσπάθησα έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά δεν περίμενα ότι θα έφτανα εκεί που είμαι τώρα. Πιστεύω η μεγάλη αλλαγή ήρθε μετά το Τορόντο. Ήταν ένα Masters τουρνουά που μου έδωσε πάρα πολλούς πόντους και αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να παίζω σε αυτό το επίπεδο. Από εκεί όλα πήραν τη φορά τους."

Από τη Μελβούρνη, όταν και η φήμη του εκτοξεύτηκε εντός και εκτός συνόρων, ο Στέφανος δεν έχει επιστρέψει ακόμα στην Ελλάδα, όπου τα πάντα γι' αυτόν θα είναι πλέον διαφορετικά.

"Περιμένω πολύ κόσμο (γέλια). Δεν ξέρω ρώτησα και την ξαδέρφη μου που μιλάω συχνά μαζί της, μου λέει ότι είναι ένας ψιλοχαμούλης πίσω στην Ελλάδα (γέλια)... μεταμφιεσμένος θα κυκλοφορώ! Θα δούμε πως είναι η κατάσταση, δεν ξέρω ακόμα πως να το αντιμετωπίσω."

Πριν λίγες εβδομάδες, ο Στέφανος κέρδισε για 1η φορά στην καριέρα του τον Nadal, και μάλιστα σε ένα χωμάτινο τουρνουά, το Masters της Μαδρίτης.

"Σίγουρα μου δίνει αυτοπεποίθηση ότι κατάφερα να κερδίσω σ' ένα τουρνουά Masters τον Βασιλιά του χώματος. Μου 'φυγε η ψυχή σ' εκείνον τον αγώνα για να το καταφέρω και το ήθελα πάρα πολύ. Είχαμε παίξει άλλες 3 φορές, δεν τα κατάφερα, ήμουν λίγο κάτω ψυχολογικά όταν μπήκα στο ματς, μετά κατάλαβα ότι ήμουν πολύ κοντά. Είναι μια νίκη που σίγουρα μου δίνει αυτοπεποίθηση μπαίνοντας στο Roland Garros."

Σε μια από τις συνεντεύξεις του στη φετινή σεζόν, ο Στέφανος είχε πει πως ο υπέρτατος στόχος είναι να κερδίσει τον Nadal μέσα στο "Βασίλειό" του, που είναι το Roland Garros.

"Θέλω να συγκεντρωθώ σε κάθε αγώνα. Δεν ξέρω ακριβώς πότε θα τον συναντήσω και δεν θέλω να ξέρω. Θέλω να συγκεντρωθώ στους υπόλοιπους αντιπάλους, γιατί κι αυτοί θα θέλουν να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δε θα μου δώσουν τις νίκες."

Μέσα στον τελευταίο χρόνο, η άνοδος του Τσιτσιπά ήταν τόσο μεγάλη, που από τα προκριματικά όπου έπρεπε να αγωνιστεί για να μπει στα κυρίως ταμπλό των ΑΤΡ διοργανώσεων, πλέον στα περισσότερα τουρνουά είναι seeded και ξεκινάει τις υποχρεώσεις του μεσοβδόμαδα, έχοντας bye σε 1ους γύρους.

"Βοηθάει πάρα πολύ όταν έχεις έναν λιγότερο αγώνα να παίξεις. Έχεις περισσότερες μέρες ξεκούρασης και προπόνησης. Δουλεύω μέσα στις προπονήσεις. Τα τελευταία μου προκριματικά ήταν πέρσι στη Ρώμη, το θυμάμαι πάρα πολύ καλά. Θυμάμαι επίσης ότι κάποιος μου 'χε πει ότι θα ήταν τα τελευταία για πάντα, ελπίζω να ισχύσει αυτό! Επίσης μπαίνοντας σε ένα τουρνουά seeded νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά και για το σώμα μου, παλιά ένιωθα πως ήταν πολύ κουραστικό να ξεκινάω από τα προκριματικά και να έρχονται κι άλλοι αγώνες. Τώρα έχω βρει έναν τρόπο να το ισορροπήσω καλύτερα όλο αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots