30 νίκες στο Παρίσι η Halep (vid)

 
Simona Halep
Simona Halep Eurosport
tennisnews team Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 - 19:47

H Simona Halep απέκλεισε την Irina-Camelia Begu με 2-0 σετ για να προκριθεί στον 3ο γύρο του Roland Garros, όπου έφτασε τις 30 νίκες.

Η πρωταθλήτρια του 2018 επικράτησε της συμπατριώτισσάς της με 6-3, 6-4 σε 1 ώρα και 23 λεπτά, για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στη φάση των "32" του παρισινού Grand Slam.

Η Halep τελείωσε το παιχνίδι με 15 winners και 14 αβίαστα λάθη, σχεδόν τα μισά σε σχέση με την αντίπαλή της, που είχε 29 λάθη συνολικά.

H Halep κέρδισε τα πρώτα τρια games της αναμέτρησης και έκτοτε δεν επέτρεψε στην Begu να επιστρέψει στο σετ. Πιο κοντά από ποτέ έφτασε η 30χρονη Ρουμάνα στο 7ο game, όταν έκανε το break και μείωσε σε 4-3, όμως η Halep κέρδισε τα δυο επόμενα games και έβαλε τέλος στο 1ο σετ.

Η Begu ήταν εξίσου μαχητική και στο 2ο σετ, στο οποίο αν και βρέθηκε πίσω με break στο 3ο game (1-2) κατάφερε να μείνει κοντά στη Halep και να προηγηθεί με 3-2 και με 4-3, αλλά η κορυφαία παίκτρια του ταμπλό κέρδισε τα 3 τελευταία games του ματς και πήρε τη νίκη χωρίς να μπει σε κίνδυνο.

Το Roland Garros είναι το πρώτο Grand Slam στο οποίο η Halep έφτασε τις 30 νίκες και το έκανε στην 39η αναμέτρησή της (30-9). Τα δυο επόμενα Grand Slam με τις περισσότερες νίκες της Ρουμάνας είναι το Australian Open και το Wimbledon, στα οποία μετράει από 24 νίκες.

Στον 3ο γύρο η Halep θα αντιμετωπίσει την Amanda Anisimova, σε ένα δυνατό τεστ. Η νεαρή Αμερικανίδα κέρδισε νωρίτερα την Bernarda Pera με το συντριπτικό 6-2, 6-0, για να πάρει την πρόκριση σε 57 μόλις λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots