Άνετη πρόκριση για Τσιτσιπά - εγκατέλειψε ο Bedene (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Eurosport
tennisnews team Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 - 17:20

O Στέφανος Τσιτσιπάς κυριάρχησε στο court απέναντι στον Aljaz Bedene από το πρώτο λεπτό και πήρε μια πολύ άνετη πρόκριση εις βάρος του Σλοβένου, που αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον αστράγαλό του και εγκατέλειψε στα μέσα του 3ου σετ.

Μόνο 80 λεπτά έμεινε στο Suzanne Lenglen ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τον αγώνα του με τον Aljaz Bedene, για τον 3ο γύρο του Roland Garros. Παρά το μικρό αυτό διάστημα, ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη ένα προβάδισμα με 6-1, 6-2, 3-1 και βρισκόταν κοντά σε ένα δεύτερο break στο 3ο σετ και στη γραμμή του τερματισμού, η οποία τελικά ήρθε χωρίς match point. 

Ο Bedene, ο οποίος αντιμετώπιζε από το 1ο σετ κάποια προβλήματα με τον αστράγαλό του, ένιωσε ένα τράβηγμα και αποφάσισε να εγκαταλείψει το παιχνίδι και να μη χειροτερέψει την κατάστασή του σε εκείνο το σημείο, ενώ όλα έδειχναν ότι δεν είχε καμιά ρεαλιστική ελπίδα πρόκρισης.

Ο Στέφανος ήταν και σήμερα φανταστικός και παρά τον τραυματισμό του αντιπάλου του δεν επηρεάστηκε στο παραμικρό, κάνοντας το παιχνίδι του από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο game που παίχτηκε τένις.

Ο τρομερός απολογισμός του ήταν 28 winners και μόλις 11 αβίαστα λάθη, ενώ πέτυχε επίσης 10 άσους και επιπλέον ήταν ουσιαστικός στους πιο κρίσιμους πόντους, σώζοντας και τα δυο break point που είχε στο ματς ο Bedene. "Έσπασε" 5 φορές το σερβίς του Σλοβένου, από 2 σε 1ο και 2ο σετ και μια φορά στο 3ο σετ, στο οποίο προηγούταν με 1-3, 15-30 και ήταν στα μισά ενός ακόμη break, όταν ο Bedene "σήκωσε λευκή πετσέτα".

Για 2η διαδοχική χρονιά θα είναι στη 16άδα του Roland Garros o Στέφανος, ο οποίος θυμίζουμε πως πέρσι είχε χάσει σ' αυτή τη φάση, σε έναν συγκλονιστικό αγώνα 5 σετ με τον Stan Wawrinka.

Φέτος, θα διεκδικήσει την πρώτη του είσοδο στα προημιτελικά του παρισινού Grand Slam απέναντι σε έναν εκ των Grigor Dimitrov και Roberto Carballes Baena.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots