Σπουδαίος Sinner στα προημιτελικά! (vid)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner Eurosport
tennisnews team Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 - 17:10

O Jannik Sinner έκανε ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι στο Παρίσι και απέκλεισε το Νο.6 του ταμπλό, Alexander Zverev, για να γίνει ο νεότερος παίκτης από το 2006 (Novak Djokvic) που μπαίνει στα προημιτελικά του Roland Garros!

O Sinner συνεχίζει τις εκπληκτικές εμφανίσεις στο Roland Garros και μετά από 3 ώρες μάχης κατόρθωσε να βγάλει "νοκ άουτ" τον Zverev με 6-3, 6-3, 4-6, 6-3 και να πετύχει τη σπουδαιότερη πρόκριση της καριέρας του μέχρι τώρα.

Για πρώτη φορά προκρίθηκε στα προημιτελικά ενός Grand Slam τουρνουά και ταυτόχρονα έγινε ο νεότερος παίκτης που μπήκε σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης στα τελευταία 14 χρόνια, απ' όταν το είχε κάνει στο ίδιο τουρνουά το 2006 ο Novak Djokovic.

O Sinner μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έκανε το πρώτο break για το 3-1, ενώ στο επόμενο game έσβησε 3 break points και κράτησε το σερβίς του για το 4-1. Στο 9ο game απειλήθηκε ξανά ο Ιταλός, ο οποίος έμεινε για μια ακόμα φορά ψύχραιμος, έσβησε άλλα 3 break points και στο 3ο του set point τελείωσε το σετ, για το 6-3.

Με το ίδιο αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε και το 2ο σετ, στο οποίο o Sinner ήταν αισθητά καλύτερος από τον Zverev, δεν απειλήθηκε με break point και έκανε 2 break, στο 3ο (2-1) και στο 9ο game (6-3).

O Γερμανός προσπάθησε να αντιδράσει και άνοιξε το 3ο σετ με ένα break, στο 6ο game όμως ο 19χρονος έκανε το break back και ισοφάρισε σε 3-3. Ο Zverev δεν το έβαλε κάτω και στο 9ο game έφτασε σε ακόμα ένα break, ενώ στο 10ο game σέρβιρε με επιτυχία για το 6-4, έστω και αν απώλεσε πρώτα ένα προβάδισμα με 40-0 και χρειάστηκε συνολικά 6 set points για να κλείσει το σετ.

Ο Ιταλός παρά την απειρία του έμεινε συγκεντρωμένος στο στόχο του και δε λειτούργησε αρνητικά για εκείνον η απώλεια του 3ου σετ. Άνοιξε με break το 4ο σετ και προηγήθηκε με 3-0, αφού έσβησε και ένα break point του Γερμανού στο 3ο game. Ήταν η τελευταία ευκαιρία για τον Zverev, αφού στα 3 επόμενα service games του ο Sinner δεν κινδύνεψε, φτάνοντας σ' αυτόν τον μεγάλο θρίαμβο έπειτα από 3 ώρες και 1 λεπτό παιχνιδιού στο Suzanne Lenglen.

Ο Sinner θα αντιμετωπίσει την Τρίτη τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών στο χώμα και 12 φορές πρωταθλητή στο Roland Garros, Rafael Nadal, για τον πρώτο του προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση. Θα είναι αναμφίβολα η σημαντικότερη αναμέτρηση στην έως τώρα καριέρα του 19χρονου και η πρώτη συνάντησή του με τον Ισπανό στο tour.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Sinner βρίσκεται στο Νο.75 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη του είσοδο στο Top 50, με το προηγούμενο career high του να είναι το Νο.68. Αν ηττηθεί από τον Nadal θα είναι στο Νο.46 ή στο Νο.47 την επόμενη Δευτέρα - αναλόγως από το αν θα κάνει άλλη νίκη στο τουρνουά ο Marton Fucsovics - ενώ αν κερδίσει και τον Ισπανό μπορεί να βρεθεί πολύ ψηλότερα, κοντά στο Top 30.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots