Ένας τελικός με πολύ μέλλον! (vid)

 
Swiatek vs Kenin
Swiatek vs Kenin Roland Garros / FFT
tennisnews team Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 - 3:59

Η 19χρονη Iga Swiatek θα αντιμετωπίσει την 21χρονη Sofia Kenin, στο "νεότερο" τελικό Grand Slam στο γυναικείο tour από το 2008! Η προαναγγελία του μεγάλου αγώνα, που θα ολοκληρώσει σήμερα το γυναικείο ταμπλό του Roland Garros.

Δυο πολύ νέες, πολύ ταλαντούχες και πολύ δυνατές παίκτριες, θα διασταυρώσουν σήμερα τις ρακέτες τους, αμφότερες στον πρώτο τους τελικό στο Roland Garros. Για την ακρίβεια, καμιά από τις δυο δεν είχε φτάσει μακρύτερα από 4ο γύρο στο Παρίσι, μέχρι μερικές ημέρες πριν.

Η μόλις 19χρονη Swiatek, πραγματοποιεί πραγματικά απίστευτο τουρνουά. Όχι μόνο δεν έχασε σετ στις 6 αναμετρήσεις που χρειάστηκε να κερδίσει για να μπει στον τελικό, αλλά χάνει κάτι λιγότερο από 4 games μέσο όρο ανά αγώνα, αφού έχει χάσει μόνο 23 έως τώρα! Κέρδισε ακόμα και τη Simona Halep με τέτοιο τρόπο, χάνοντας μόνο 3 games από τη Ρουμάνα (6-2, 6-1).

Η Kenin από την πλευρά της διαγράφει μια αρκετά διαφορετική πορεία, με κοινή όμως κατεύθυνση. Έχασε σετ στις 4 από τις 6 αναμετρήσεις της η 21χρονη Αμερικανίδα, η οποία μάλιστα 2 φορές, απέναντι στις Ana Bogdan και Fiona Ferro, έπρεπε να επιστρέψει από σετ πίσω.

Παρόλα αυτά είναι και αυτή στον τελικό και απέχει μια νίκη από κάτι εκπληκτικό, να κερδίσει τον 2ο Grand Slam τίτλο της στο 2020 (μετά το Australian Open), μια χρονιά στην οποία έγιναν 3 Slams συνολικά. Αν το καταφέρει θα ανεβεί και στο Νο.3 του κόσμου για πρώτη φορά, αν όχι θα ανεβεί στο Νο.4, ισοφαρίζοντας το career high της.

Η Swiatek δεν έχει αντίστοιχη εμπειρία από κάποιο άλλο Slam στην καριέρα της, αλλά είναι μόνο 19 ετών. Είναι η νεότερη φιναλίστ στο Παρίσι μετά από 19 χρόνια, απ' όταν μπήκε στον τελικό του Γαλλικού Όπεν η 18χρονη Kim Clijsters το 2001, ενώ αυτός θα είναι συνολικά ο 2ος τελικός της στο tour, έχοντας χάσει τον 1ο στο Λουγκάνο της Ελβετίας τον Απρίλιο του 2019, σε τουρνουά της σειράς International. Δηλαδή θα διεκδικήσει σήμερα τον πρώτο τίτλο της καριέρας της, σε ένα Grand Slam!

Ο τελικός αυτός θα είναι ο "νεότερος" τελικός σε Grand Slam στο γυναικείο tour μετά από 12,5 χρόνια, από το Australian Open του 2008, όταν έπαιξαν στον τελικό οι 20χρονες Maria Sharapova και Ana Ivanovic, με νικήτρια την πρώτη (7-5, 6-3).

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (10/10):

Philippe Chatrier:
16:00 Iga Swiatek v Sofia Kenin [4] ΕΡΤ Sports HD / Eurosport 1

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots