Ivanisevic: "Υπερέβαλα, αλλά ήμουν ειλικρινής"

 
Goran Ivanisevic
Goran Ivanisevic Instagram (@goranivanisevicofficial)
tennisnews team Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 - 15:43

O Goran Ivanisevic παραδέχτηκε ότι ήταν υπερβολικός όταν είπε πως ο Novak Djokovic θα κέρδιζε εύκολα τον Rafael Nadal στον τελικό του Roland Garros, αλλά υποστήριξε πως το μόνο που έκανε ήταν να εκφράσει με ειλικρίνεια αυτό που πίστευε. Όσο για τον Nole, θεωρεί ότι θα έχει τουλάχιστον 3 καλά χρόνια μπροστά του. 

"Ήμουν πολύ σίγουρος ότι ο Novak θα κέρδιζε το Roland Garros. Ίσως το εξέφρασα υπερβολικά, λέγοντας πως ο Nadal δεν είχε ελπίδες, αλλά στ' αλήθεια πίστευα ότι ο Novak ήταν το φαβορί. Ναι, είναι το γήπεδο του Rafa και μπορεί να κερδίζει στο Chatrier ακόμα και όταν δεν παίζει το καλύτερό του, αλλά ήμουν πεπεισμένος ότι αυτή ήταν η χρονιά του Novak. Ο Novak ωστόσο δεν ήταν στο καλύτερό του επίπεδο, o Rafa έκανε έναν τέλειο αγώνα και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Δυστυχώς, ο Novak ξεκίνησε να παίζει καλά στο 2-3 του 3ου σετ και ήταν αργά. Μόνο τότε μας έδωσε την αίσθηση ότι παρακολουθούμε ένα αμφίρροπο ματς", είπε ο Κροάτης προπονητής σε συνέντευξή του στο sportklub.rs.

"Πίστευα αυτή τη δήλωση και είχα κάθε δικαίωμα να την κάνω, εφόσον πίστευα στον παίκτη μου. Το ξαναλέω, υπερέβαλα όταν είπα ότι ο Nadal δεν είχε ελπίδες, αλλά εκείνη τη στιγμή θεωρούσα ότι θα κέρδιζε ο Novak. Είπα ευθέως την άποψή μου και απλά δεν δικαιώθηκα. Πέρσι στη Μελβούρνη είχα πει πως ήταν 50-50 και ο Novak κέρδισε εύκολα. Είναι εύκολο να λες ότι 'θα δούμε τι θα γίνει', ή 'θα κερδίσει ο καλύτερος', αλλά εγώ είπα αυτό που ένιωθα. Ο Nadal μας έδειξε ότι δεν είχα δίκιο, ας προχωρήσουμε τις ζωές μας."

Όσο για το πόσο ακόμα πιστεύει ότι ο Nole θα είναι σε θέση να διεκδικεί τους σημαντικότερους τίτλους: "Σίγουρα για 3 χρόνια τουλάχιστον. Ο Nadal είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος, οπότε θα δούμε τι θα κάνει. Αυτό που έχει κάνει στο Παρίσι, είναι πιθανότατα το μεγαλύτερο επίτευγμα που έχει γίνει στην ιστορία όλων των αθλημάτων! Ο Novak σίγουρα θα έχει καλά χρόνια μπροστά του για να κερδίσει κι άλλα Grand Slam. Όπως ο Rafa κυριαρχεί στο Παρίσι, στη Μελβούρνη Βασιλιάς είναι ο Novak, ενώ είναι φαβορί και στο Wimbledon και στο US Open. Πολύ σύντομα θα σπάσει το ρεκόρ των περισσότερων εβδομάδων στο Νο.1. Είχα πει και παλιότερα ότι οι Djokovic και Nadal θα ξεπεράσουν τον Federer και επιμένω σ' αυτή την άποψη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots