Θα επιστρέψει στο Roland Garros o Wawrinka (vid)

 
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka © Philippe Montigny / FFT
tn team Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 - 13:05

O Stan Wawrinka, ο οποίος κοντεύει να συμπληρώσει έναν χρόνο απουσίας από το court, έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις του να επιστρέψει στο Roland Garros αυτό το καλοκαίρι.

Τι και αν θα κλείσει αισίως τα 37 τον επόμενο μήνα; Ο Stan Wawrinka λατρεύει να αγωνίζεται και σκοπεύει να επιστρέψει στη δράση στη χωμάτινη σεζόν, με μεγάλο στόχο να αγωνιστεί για μια ακόμα φορά στο αγαπημένο του Roland Garros.

Ο Wawrinka έχει να αγωνιστεί από τον Μάρτιο του 2021, καθώς ένα πρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό πόδι τον άφησε εκτός γηπέδων για το υπόλοιπο της περσινής χρονιάς. Χρειάστηκε να περάσει δυο φορές από το χειρουργείο για να το ξεπεράσει και μετά από την περίοδο ανάρρωσης, ξεκίνησε την αποκατάσταση και το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του στο προπονητικό κέντρο της Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι.

Πριν από μερικές ημέρες, ο "Stanimal" έπιασε και ρακέτα, ξεκινώντας τις προπονήσεις στο γήπεδο. Όλα αυτά, δείχνουν πως σύντομα ο Ελβετός θα είναι και πάλι σε κάποιο τουρνουά, με τον μεγάλο του στόχο να είναι το Roland Garros.

"Ναι, το Roland Garros", είπε και στη συνέντευξή του στην Le Parisien. "Ο κόσμος με ρωτάει γιατί προσπαθώ να επιστρέψω μετά τον τραυματισμό μου και γιατί συνεχίζω. Είναι επειδή είμαι παθιασμένος με το τένις. Αγαπώ τους φαν. Όταν βγαίνω έξω στο γήπεδο, έχω πάντα στο μυαλό μου πως είναι ένα παιχνίδι. Είναι όπως όταν λες σε ένα παιδί πήγαινε έξω να παίξεις. Υπάρχουν πολλοί που το ξεχνούν αυτό όταν γίνονται επαγγελματίες και παίρνουν το τένις περισσότερο ως μια δουλειά. Εμένα αυτό που με παρακινεί ακόμα, είναι να λέω στον εαυτό μου πως θα παίξω, πως θα διασκεδάσω."

Ο Wawrinka κατάφερε να κατακτήσει 3 Grand Slam τίτλους στην καριέρα του σε μια περίοδο που μονοπωλούσαν οι "Big 3", ανάμεσα στους οποίους ήταν και το Roland Garros του 2015, όπου έκανε έναν από τους αγώνες της ζωής του στον τελικό και επιβλήθηκε του Novak Djokovic με 3-1 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots