H κλήρωση του Τσιτσιπά στο Roland Garros

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Ray Giubilo/FFT
tn team Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 - 20:22

Στο ίδιο μισό με τον Daniil Medvedev θα είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο ταμπλό του Roland Garros, ενώ δεν μπορεί να συναντηθεί με κάποιον από τους Novak Djokovic, Rafael Nadal και Carlos Alcaraz, παραμόνο στον τελικό. Δείτε την κλήρωση.

Πραγματοποιείται πριν από λίγο η κλήρωση του ανδρικού ταμπλό του Roland Garros, με τον Στέφανο Τσιτσιπά, Νο.4 στο ταμπλό, να είναι στο ίδιο μισό με τον Daniil Medvedev, που σημαίνει πως θα τον έχει πιθανό αντίπαλο στα ημιτελικά, ενώ είναι και στο ίδιο τέταρτο (πιθανός προημιτελικός) με τον Casper Ruud.

Στο άλλο μισό βρίσκονται 4 από τα φαβορί της διοργάνωσης, οι Novak Djokovic, Rafael Nadal, Alexander Zverev και Carlos Alcaraz. O Nadal είναι μάλιστα στο ίδιο τέταρτο με τον Djokovic, που σημαίνει πως μπορεί να τον συναντήσει στα προημιτελικά, ενώ ένας άλλος πιθανός προημιτελικός είναι αυτός μεταξύ Zverev και Alcaraz!

Παρά τις ευνοϊκές διασταυρώσεις στους τελικούς γύρους, φυσικά δεν θα υπάρξει εύκολο παιχνίδι για τον Στέφανο, που στην πρεμιέρα του θα αντιμετωπίσει τον ανερχόμενο και πολύ επικίνδυνο στο χώμα, Lorenzo Musetti, ενώ αν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά θα παίξει στον 2ο γύρο είτε με έναν qualifier, είτε με τον Lucas Pouille. Στον 3ο γύρο ο Στεφ διασταυρώνεται με τον Daniel Evans και στον 4ο γύρο με τον Denis Shapovalov, που θα παίξει στην πρεμιέρα του με τον Holger Rune. Στα προημιτελικά ο Στεφ διασταυρώνεται με τον Casper Ruud και στα ημιτελικά με τους Andrey Rublev και Daniil Medvedev.

Ο Rublev θα έχει μια ενδιαφέρουσα και δύσκολη αν πραγματωθεί, διασταύρωση με τον Jannik Sinner στον 4ο γύρο, ενώ o Medvedev στον 4ο γύρο διασταυρώνεται με τον Pablo Carreno Busta.

Στο πάνω μισό του ταμπλό, υπάρχει σαφώς πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, με τον Djokovic να αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα του τον Yoshihito Nishioka. τον 2ο γύρο ο Σέρβος θα παίξει με έναν εκ των Alex Molcan και Federico Coria, ενώ στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με τον Jenson Brooksby και στον 4ο γύρο με τους Grigor Dimitrov και Diego Schwartzman.

Στα προημιτελικά διασταυρώνεται με τον Rafael Nadal, που στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Jordan Thompson, στον 2ο γύρο έναν εκ των Stan Wawrinka και Corentin Moutet, στον 3ο γύρο έχει πιθανές διασταυρώσεις με Botic Van De Zandschulp και Fabio Fognini και στον 4ο γύρο με τον Felix Auger-Aliassime.

Δεν ήταν καθόλου τυχερός στην κλήρωση ο Rafa, που είναι άγνωστο σε πόσο καλή φυσική κατάσταση θα βρίσκεται μετά τον τραυματισμό του στη Ρώμη. Όποιος μπει στα ημιτελικά, με πιθανότερους υποψηφίους βεβαίως τους Djokovic και Nadal, απ' αυτό το τμήμα, θα είναι πιθανό να αντιμετωπίσει έναν εκ των Zverev και Alcaraz.

Αμφότεροι οι δυο τους θα παίξουν με qualifier στον 1ο γύρο, ενώ ο Zverev έχει στον 3ο γύρο πιθανό αντίπαλο τον Alejandro Davidovich Fokina και στον 4ο γύρο τον Taylor Fritz. O Alcaraz θα παίξει στον 2ο γύρο με το νικητή του αγώνα του Θανάση Κοκκινάκη με τον Albert Ramos-Vinolas, ενώ στον 3ο γύρο μπορεί να συναντήσει τον Sebastian Korda και στον 4ο γύρο τον Cameron Norrie.

Πιθανοί προημιτελικοί:
[1] Djokovic - Nadal [5]
[3] Zverev - Alcaraz [6]
[8] Ruud - Tsitsipas [4]
[7] Rublev - Medvedev [2]

Αναλυτικά η κλήρωση του ανδρικού ταμπλό (PDF):

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots