Nadal: "Αν δεν πίστευα ότι έχω πιθανότητες, δεν θα ήμουν εδώ"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Roland Garros / FFT
tn team Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 - 17:09

Ο Rafael Nadal μίλησε για τις πιθανότητές του να κερδίσει στο Παρίσι, τονίζοντας πως δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές, ενώ μίλησε επίσης για τον τραυματισμό του, σχολίασε το απίστευτο σερί της Iga Swiatek και αστειεύτηκε με μια ερώτηση, αναγνωρίζοντας πως κάποτε υπήρξε 30% καλύτερος παίκτης από όλους τους υπόλοιπους σ' αυτό το τουρνουά!

"Όχι, φυσικά και δεν έχω αναρρώσει. Θέλω να πω, πως αυτό που μου συνέβη στη Ρώμη ήταν κάτι από το οποίο υποφέρω εδώ και αρκετές μέρες, αλλά αυτή τη στιγμή νιώθω καλύτερα. Γι' αυτό και βρίσκομαι εδώ. Όλοι ξέρουν τι μου συμβαίνει, είχα μιλήσει γι' αυτό και μετά το παιχνίδι. Είναι κάτι που μπορεί να βελτιωθεί από μόνο του και ας ελπίσουμε πως θα γίνει αυτό εδώ στο Παρίσι", είπε ο Nadal στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί να μην υπάρχει καθόλου πόνος τις επόμενες μέρες, ο Ισπανός απάντησε: "Δεν νομίζω πως αυτός είναι ο στόχος. Ο πόνος είναι πάντα εκεί και δεν θα φύγει. Απλά θέλω να είναι σε διαχειρίσιμα επίπεδα, για να έχω ευκαιρίες να κερδίσω. Δεν θέλω να μιλάω μόνο γι' αυτό όμως, καταλαβαίνω πως είναι λογικό μετά από τη Ρώμη, αλλά ζω μ' αυτό όλες τις μέρες και δεν είναι κάτι καινούργιο. Είμαι εδώ για να παίξω τένις και να κάνω το καλύτερό μου στο Roland Garros. Αν πίστευα ότι δεν είχα πιθανότητες να κερδίσω, δεν θα βρισκόμουν εδώ. Δουλεύω όσο πιο σκληρά μπορώ, θέλω να είμαι υγιής και να παίξω καλό τένις."

Για το αν θεωρεί τον εαυτό του φαβορί στο Παρίσι: "Σίγουρα δεν είμαι το φαβορί, τα αποτελέσματα το δείχνουν αυτό, αλλά δεν με πειράζει. Είμαι ένας από τους υποψηφίους. Δεν ξέρουμε όμως τι μπορεί να συμβεί."

Για την Iga Swiatek, με την οποία έχει μια πολύ καλή σχέση, και το απίθανο σερί 28 νικών που έχει, είπε: "Ήταν μεγάλη έκπληξη όταν κέρδισε τον τίτλο εδώ πρόπερσι, αλλά με τον τρόπο που παίζει τώρα δείχνει ασταμάτητη. Ας την αφήσουμε όμως να παίξει με ηρεμία και ας μην της βάζουμε επιπλέον πίεση, γιατί μετά απ' όλα όσα έχει πετύχει φέτος, αυτό το τουρνουά είναι πολύ σημαντικό για εκείνη."

Για το πως διαχειρίζεται ο ίδιος την πίεση, όταν ο Τύπος πολλές φορές θεωρεί πως είναι υποχρέωση για εκείνον να κερδίζει στο Roland Garros: "Είμαι σχεδόν 36 ετών, έχω κερδίσει 13 φορές εδώ και ξέρω τι γίνεται. Δεν υπάρχει κάποιο άρθρο ή κάποια πεποίθηση των φαν που θα αλλάξει το ποιος είμαι. Δεν μου βάζει ούτε 0,5% επιπλέον πίεση. Η πίεση που έχω είναι όλη από τον εαυτό μου, δεν παίζω για να αποδείξω κάτι σε κάποιον άλλον. Παίζω επειδή έχω προσωπικά κίνητρα. Κάνω αυτό που πρέπει να κάνω με την ομάδα μου, για να έχω τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες."

Σε μια αστεία στιγμή, κάποιος ρώτησε τον Rafa αν συμφωνεί με την άποψή του, ότι είναι 30% καλύτερος παίκτης στα γήπεδα του Roland Garros με τον Ισπανό να ρωτάει αστειευόμενος: "30% καλύτερος απ' ότι στα άλλα τουρνουά ή 30% καλύτερος από όλους τους υπόλοιπους παίκτες;" απαντώντας μάλιστα μόνος του: "Βασικά ήμουν για κάποιο καιρό (30% καλύτερος από τους υπόλοιπους), αλλά όχι πια νομίζω".

Τελικά, ο Ισπανός απάντησε: "Δεν ξέρω αν ισχύει. Κέρδισα επίσης 12 φορές στη Βαρκελώνη, 10 στη Ρώμη και 11 στο Monte-Carlo. Δεν έχουν τόση διαφορά. Φέτος δεν είχα την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, αλλά στον αθλητισμό τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι προετοιμασμένος για κάθε αλλαγή. Υπάρχουν παίκτες εδώ που αναμφίβολα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι από μένα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί αύριο. Είναι το ίδιο με αυτό που έγινε στην Αυστραλία."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots