Τσιτσιπάς: "Κοιτάζω κάθε αγώνα ξεχωριστά"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Roland Garros / FFT
tn team Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 - 19:51

Μπορεί η χθεσινή κλήρωση να τον έβαλε στο κάτω μισό του ταμπλό, μακριά από τους Novak Djokovic, Rafael Nadal και Carlos Alcaraz, όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε στη σημερινή του συνέντευξη πως δεν τον απασχολεί αυτό, αφού κοιτάζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προς το παρόν είναι συγκεντρωμένος στον πρώτο του αντίπαλο.

"Έχω παίξει καλό τένις σ' αυτό το τουρνουά. Έπαιξα καλό τένις στα τελευταία τουρνουά πριν έρθω εδώ, παρόλο που δεν ήμουν τόσο καλός στον τελικό της Ρώμης. Κάθε σεζόν έχει να δείξει κάτι διαφορετικό, εξαρτάται από πολλά πράγματα, από τον καιρό, από τους αντιπάλους, από την κατάστασή μου", είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο Τσιτσιπάς, αναφερόμενος στο τι περιμένει από το φετινό Roland Garros.

Η κλήρωση του Τσιτσιπά έχει χαρακτηριστεί ως καλή, μιας και θα αποφύγει μέχρι το τελικό 4 από τα μεγαλύτερα φαβορί, τους Novak Djokovic, Rafael Nadal, Carlos Alcaraz και Alexander Zverev. Ο ίδιος ωστόσο, όπως είπε, δεν κοιτάζει τις κληρώσεις και επικεντρώνεται μόνο στο επόμενο παιχνίδι.

"Δεν είδα την κλήρωση, ξέρω μόνο τον αντίπαλό μου στον 1ο γύρο. Δεν κοιτάζω τόσο μακριά, θέλω να είμαι παρών στη στιγμή και να βλέπω ξεχωριστά τον κάθε αγώνα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος. Όταν έχεις μεγάλη αυτοπεποίθηση μπορεί να γυρίσει εναντίον σου, αλλά το ίδιο μπορεί να γίνει και όταν δεν έχεις αυτοπεποίθηση. Αυτή η γλυκιά ισορροπία είναι το κλειδί για μένα."

Όσο για τον περσινό χαμένο τελικό από τον Novak Djokovic στο Παρίσι, σε ένα παιχνίδι που ο Στέφανος είχε προηγηθεί με 2-0 σετ, ο 23χρονος Έλληνας τενίστας σημείωσε: "Πριν λίγες μέρες προπονήθηκα ξανά εδώ, για πρώτη φορά μετά από εκείνο το παιχνίδι. Δεν μου πέρασε καμία ανάμνηση από τον τελικό σαν flashback, κάτι που είναι καλό. Ξεκινάω φρέσκος.

Είναι σίγουρα κρίμα που έχασα αυτό το παιχνίδι γιατί ήμουν μπροστά με 2-0 σετ και δεν μου είχε ξανασυμβεί αυτό. Έπαιξε όμως πολύ καλά, καλύτερα από μένα. Άξιζε τη νίκη, ειδικά μετά το 2-0. Είναι απλό, πρέπει να είμαι καλύτερος. Πρέπει να έχω μεγαλύτερη διάρκεια και να έχω αυτή τη "φλόγα" σε κάθε χτύπημά μου."

Ο Τσιτσιπάς θα δώσει τον πρώτο του αγώνα στο Roland Garros τη Δευτέρα ή την Τρίτη, ενάντια στον Lorenzo Musetti, τον οποίο έχει κερδίσει δυο φορές σε ισάριθμες μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots