Εκτός Roland Garros η Krejcikova, που αφήνει το Top 10! (vid)

 
Εκτός Roland Garros η Krejcikova, που αφήνει το Top 10! (vid)
© Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 - 16:43

H περσινή πρωταθλήτρια του Roland Garros, Barbora Krejcikova, έχασε ένα προβάδισμα με 6-1, 2-0 απέναντι στην Diane Parry, Νο.97 στον κόσμο, αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο του τουρνουά και σε 2 εβδομάδες θα αποχωρήσει από το Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης!

Πολύ νωρίς αποχαιρετάει το φετινό Roland Garros η Barbora Krejickova, η οποία πέρσι είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια σε μονά και διπλά! Κάνοντας μια σπουδαία ανατροπή από σετ και break πίσω, η Parry επικράτησε της υπερασπίστριας του τίτλου με 1-6, 6-2, 6-3 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο.

Η 26χρονη Τσέχα βρίσκεται στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως σε δυο εβδομάδες, όταν και θα ανανεωθεί η κατάταξη, θα βγει εκτός 10άδας.

Αρχικά φαινόταν ένας εύκολος αγώνας για την Krejcikova, που κέρδισε τα 8 από τα 9 πρώτα games της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 6-1, 2-0. Η Parry επέστρεψε στο παιχνίδι και πήρε τα πάνω της, κερδίζοντας 6 διαδοχικά games για να πάρει το 2ο σετ με 6-2.

Στο 3ο σετ η Krejcikova προηγήθηκε ξανά με 2-0, όμως και πάλι δεν μπόρεσε να διατηρήσει το πάνω χέρι. Η 19χρονη Γαλλίδα κέρδισε τα 3 επόμενα games και τα 6 από τα 7 τελευταία του παιχνιδιού, για να ολοκληρώσει την επική της ανατροπή σε 2 ώρες και 8 λεπτά.

Για 2η φορά θα παίξει στον 2ο γύρο του Roland Garros η νεαρή Γαλλίδα, η οποία είχε κερδίσει αγώνα και το 2019, όταν ήταν μόλις 16 ετών. Θα διεκδικήσει μεθαύριο την πρώτη της είσοδο σε 3ο γύρο ενός major, απέναντι στην Camila Osorio, που χθες απέκλεισε την Harmony Tan με 6-4, 6-3.

H Krejcikova θα παραμείνει στο Παρίσι, καθώς έχει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο διπλό, μαζί με την Katerina Siniakova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots