Τσιτσιπάς: "Απλά αρνούμαι να τα παρατήσω"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 - 9:45

Αν και κουρασμένος από την πρεμιέρα του στο Roland Garros που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε σύντομες δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά τη νίκη του επί του Lorenzo Musetti στα 5 σετ.

"Αρνούμαι να τα παρατήσω. Πολύ απλά έτσι λειτουργώ. Ποτέ δεν σκέφτεσαι ότι θα επιστρέψεις από 2 σετ πίσω. Απλά παίζεις τον κάθε πόντο και απλά ελπίζεις ότι η προσπάθειά σου θα αποφέρει καρπούς. Είναι ένα βουνό που πρέπει να ανεβείς", είπε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος ανέτρεψε για 3η φορά στην καριέρα του αγώνα από 0-2 σετ.

Για τον αντίπαλό του, Musetti, είπε: "Είναι ένας ταλαντούχος παίκτης, με ένα πολύ ωραίο backhand με το ένα χέρι. Ξέρει να αγωνίζεται στο χώμα, έχει μεγαλώσει σ' αυτές τις επιφάνειες. Είναι σίγουρα ένας δύσκολος αντίπαλος σε οποιαδήποτε συνθήκη βασικά."

Στη συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά, ο Στεφ δήλωσε: "Η πρώτη μου μπάλα μετά το σερβίς μου δεν ήταν και η πιο επιθετική. Νομίζω έσπασε πολύ τον ρυθμό μου, δεν μου δωσε ρυθμό. Έπαιζε ένα πολύ τυχαίο παιχνίδι, ή τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε εμένα. Αλλά κατάφερα και επανήλθα, ξαναβρίσκοντας τον γνήσιο τρόπο με τον οποίο παλεύω και αυτό μου δωσε τη νίκη. Χωρίς να μπω εκεί πέρα δε νομίζω να είχα ευκαιρία σήμερα."

Όσο για το άγχος και τον αν τελικά έπαιξε ρόλο, ο Έλληνας τενίστας δήλωσε: "Νομίζω όλοι είναι αγχωμένοι όταν μπαίνουν στον πρώτο αγώνα ενός Grand Slam, δεν γίνεται να μην έχεις άγχος και νομίζω είναι λάθος να μην νιώθεις λίγη πίεση ή λίγο άγχος όταν μπαίνεις να παίξεις με οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά δεν νομίζω ότι οφείλεται σ' αυτό."

O Στεφ θα επιστρέψει στο Philippe Chatrie την Πέμπτη για να αντιμετωπίσει τον Τσέχο qualifier Zdenek Kolar, για τον 2ο γύρο του Roland Garros.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots