ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Ο ΣΤΕΦ! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 - 1:34

O Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω με 0-2 σετ από τον Lorenzo Musetti στην πρεμιέρα του στο Roland Garros, έδειξε όμως μεγαλείο ψυχής και με μια σπουδαία ανατροπή πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο!

Χάρη σε μια πολύ σπουδαία ανατροπή, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε ένα από τα τελευταία εισιτήρια για τον 2ο γύρο του Roland Garros (το προτελευταίο χρονικά), επικρατώντας του Lorenzo Musetti με 5-7, 4-6, 6-2, 6-3, 6-1.

Παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ο Στεφ δεν πτοήθηκε, διατήρησε την ψυχραιμία του και δούλεψε σκληρά για να φτάσει σ' αυτή την ανατροπή, δίνοντας παράλληλα ένα σκληρό μάθημα στον Musetti, που για 2η διαδοχική χρονιά ολοκλήρωσε μ' αυτόν τον τρόπο το τουρνουά του στο Παρίσι.

Θυμίζουμε πως στο περσινό Roland Garros o νεαρός Ιταλός είχε προηγηθεί με 2-0 σετ στον 4ο γύρο του Novak Djokovic και τελικά έχασε από τον Σέρβο, που αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Παρίσι μια εβδομάδα αργότερα.

Θύμισε αρκετά εκείνο το παιχνίδι και η σημερινή αναμέτρηση, με τον Musetti να παίζει πολύ καλό τένις στα πρώτα δυο σετ, ενώ ο Στέφανος ήταν εκτός εαυτού, ειδικά σε ένα διάστημα από τα μέσα του 1ου μέχρι τα μέσα του 2ου σετ, στο οποίο έχασε 7 games στη σειρά!

Πιο συγκεκριμένα, ο Στέφανος έδειχνε να ελέγχει αρχικά το 1ο σετ, αφού έκανε νωρίς ένα break και προηγήθηκε με 1-4, ενώ στο 6ο game είχε διπλή ευκαιρία για το 5-1 που θα καθόριζε λίγο πολύ το σετ.

Ο Musetti επέστρεψε από το 1-4, 15-40, μείωσε σε 3-4 αφού έσωσε και 2 game points του Στέφανου για το 5-2 και στο 8ο game κράτησε το σερβίς του για το 4-4, αφού έσβησε 3 ακόμα break points του Έλληνα πρωταθλητή!

Ο Στεφ προηγήθηκε με 5-4 κρατώντας το σερβίς του στη συνέχεια, αλλά ο 20χρονος Ιταλός έκανε νέο break στο 11ο game και πέρασε μπροστά με 6-5, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή του σετ στο σερβίς του, κάνοντας το 7-5.

Στη συνέχεια ο Musetti αξιοποίησε ένα πολύ κακό διάστημα του Στέφανου, για να κερδίσει τα πρώτα 4 games του 2ου σετ. Είχε μάλιστα ένα break point για το 5-0, με τον Στεφ να δείχνει σημάδια ζωής σε εκείνο το σημείο, κρατώντας το σερβίς του για το 4-1 και μειώνοντας μέχρι και σε 4-3.

Δεν κατάφερε παρόλα αυτά να μείνει στο σετ ο Έλληνας τενίστας, με τον Musetti να διατηρεί τον έλεγχο και να κρατάει τα δυο επόμενα service games του, για να το κερδίσει με 6-4 και να φτάσει σ' αυτό το μεγάλο προβάδισμα του 2-0 σετ. 

Το παιχνίδι ωστόσο δεν άργησε να αλλάξει, με τον Στέφανο να έχει αλλάξει ήδη τη δυναμική του στο δεύτερο μισό του 2ου σετ και να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, κάνοντας ένα ακόμα break νωρίς στο 3ο σετ, για το 3-0. Δεν κινδύνεψε καθόλου ο Έλληνας πρωταθλητής, που έκλεισε γρήγορα και με νέο break το σετ για το 6-2.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, ο Στεφ "έσπασε" τον Musetti στο ξεκίνημα και στο 4ο σετ για το 2-0, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε από το 15-40 και κράτησε το σερβίς του για το 3-0.

Ο Musetti αντιστάθηκε προσωρινά και μείωσε με ένα break σε 3-2, αλλά ο Στεφ ανέκτησε και πάλι το πάνω χέρι με νέο break και "ξέφυγε" με 5-2, για να κλείσει το σετ αυτό με ένα love service game για το 6-3.

Ούτε στο αποφασιστικό σετ κινδύνεψε ο Στεφ, που έκανε ξανά άμεσα το break για το 2-0 και στο 5ο game έκανε νέο break για το 4-1, μηδενίζοντας ουσιαστικά τις όποιες ελπίδες είχε ο Ιταλός.

Είχε διπλό match point στο 6ο game o Στεφ για το 6-1, ο Musetti ωστόσο κράτησε το σερβίς του από το 1-5, 15-40 και μείωσε σε 2-5. Τελικά, στην 3η ευκαιρία του και μετά από ένα ακόμα love service game, ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή, έπειτα από 3 ώρες και 34 λεπτά αγώνα και μισή ώρα περίπου μετά τα μεσάνυκτα στο Παρίσι.

Για 3η φορά στην καριέρα του επέστρεψε από το 0-2 σετ για να πάρει τη νίκη σε έναν αγώνα Grand Slam ο Στέφανος, που είχε κάνει το ίδιο απέναντι στον Jaume Munar στο Roland Garros του 2020 επίσης στον 1ο γύρο, καθώς και απέναντι στον Rafael Nadal στα προημιτελικά του Australian Open το 2021.

O Τσιτσιπάς έφτασε τις 32 νίκες στη φετινή σεζόν, έχοντας περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη και θα παίξει την Πέμπτη για τον 2ο γύρο κόντρα στον Zdenek Kolar, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία του στο Παρίσι και λίγο πριν κέρδισε τον Lucas Pouille με 6-3, 4-6, 7-5, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots