Απτόητος στον 3ο γύρο ο Nole (vids)

 
Απτόητος στον 3ο γύρο ο Nole (vids)
© tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 - 19:41

Ο Novak Djokovic βρήκε αντίσταση μόνο για ένα σετ από τον Alex Molcan, τον οποίο "εξουδετέρωσε" με 3-0 σετ, για να προκριθεί στον 3ο γύρο του Roland Garros.

Την ώρα που αρκετά από τα φαβορί πέρασαν δύσκολα στις τελευταίες τους αναμετρήσεις στο Παρίσι, ο Novak Djokovic συνεχίζει απτόητος την πορεία του στο Roland Garros και χωρίς να έχει χαμένο σετ προκρίθηκε στους "32" καλύτερους.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου βρήκε αντίσταση μόνο για ένα σετ από τον Molcan στη σημερινή του αναμέτρηση στο Suzanne Lenglen, την οποία φρόντισε να κλείσει στα 3 σετ, με 6-2, 6-3, 7-6 (4).

Δεν αντιμετώπισε προβλήματα στα πρώτα δυο σετ ο Σέρβος τενίστας, που "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Σλοβάκου στο 1ο σετ και ακόμα μια στα μέσα του 2ου σετ, για να τα κερδίσει αρκετά εύκολα, αφού στο δικό του σερβίς δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point.

Στο 3ο σετ ο Djokovic έκανε επίσης πρώτος το break και πέρασε μπροστά με 2-1, όμως ο Molcan, ο οποίος προπονείται με τον παλιό προπονητή του Djokovic, Marian Vajda, του έβαλε δύσκολα στη συνέχεια.

Ο πολύ καλός στις χωμάτινες επιφάνειες Σλοβάκος τενίστας, Νο.38 στον κόσμο, έκανε το break back και κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του σε όλα τα υπόλοιπα games του 3ου σετ, ωθώντας τον Novak στο tie-break.

Εκεί ο Djokovic απέφυγε τα περιττά λάθη και ήταν όσο σοβαρός χρειαζόταν, για να ολοκληρώσει την αποστολή του χωρίς να μπλέξει σε περιπέτειες, επικρατώντας με 7-4. Συνολικά 2 ώρες και 16 λεπτά χρειάστηκε να μείνει στο court o Nole, που έκανε έναν πολύ καλό αγώνα με 40 winners και 19 μόνο αβίαστα λάθη.

Αυτή ήταν η 325η νίκη σε Grand Slam διοργανώσεις για τον Djokovic, που διεκδικεί τον 21ο Grand Slam τίτλο του και 3ο στο Roland Garros. Αν τα καταφέρει, θα γίνει ο μοναδικός τενίστας στην ιστορία του ανδρικού τένις που θα έχει τουλάχιστον από 3 τρόπαια σε κάθε ένα από τα 4 Grand Slam!

Επόμενος αντίπαλος για τον Djokovic θα είναι ο Σλοβένος Aljaz Bedene, που κέρδισε μετά από ένα κλειστό ματς τον Pablo Cuevas, με 4-6, 6-4, 7-6 (5), 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots