Ακόμα ζωντανός ο Alcaraz! (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Roland Garros / FFT
tn team Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 - 21:22

O Carlos Alcaraz πραγματοποίησε μια μεγάλη απόδραση από το Simonne Mathieu, κερδίζοντας τον Albert Ramos-Vinolas σε έναν αγώνα που έχανε με 1-2 σετ, αντιμετώπισε match point στο σερβίς του αντιπάλου του στο 4ο σετ και έχανε με 0-3 στο 5ο σετ!

"Επιβίωσε" από μια πολύ δύσκολη δοκιμασία ο Carlos Alcaraz στον 2ο γύρο του Roland Garros, βγαίνοντας νικητής από μια συγκλονιστική μάχη με τον Albert Ramos-Vinolas, τον οποίο κέρδισε με 6-1, 6-7 (7), 5-7, 7-6 (2), 6-4 μετά από 4 ώρες και 34 λεπτά.

Παρότι δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα και μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες, ο Alcaraz αποδείχτηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει και έδειξε επίσης για ποιο λόγο είναι ένα από τα φαβορί στο φετινό Roland Garros, παρότι μόλις 19 ετών.

Ο ταλαντούχος Ισπανός τενίστας έδειξε χαρακτήρα, κέρδισε τον πολύ πιο έμπειρο Ramos-Vinolas σε ένα από τα λιγοστά παιχνίδια του που πήγαν σε 5 σετ στην καριέρα του και μάλιστα σε μια μέρα που τίποτα δεν πήγαινε καλά για εκείνον.

Έπαιξε σαφώς πολύ πιο επιθετικά ο Alcaraz, φτάνοντας τους 74 winners, υπέπεσε όμως και σε 74 αβίαστα λάθη - 20 περισσότερα από τον αντίπαλό του, που είχε βεβαίως μόνο 32 winners.

Η μεγάλη διαφορά που έκανε αυτό το ματς πολύ κλειστό και λίγο έλειψε να το χάσει κιόλας ο Alcaraz, ήταν η αποτελεσματικότητα του Ramos-Vinolas στα κομβικά σημεία. Ο 34χρονος αξιοποίησε τα 6 από τα 8 break points του στο παιχνίδι, ενώ ο Alcaraz μόλις τα 8 από τα 31 που είχε συνολικά!

Όλα αυτά ενώ τίποτα δεν προμήνυε τέτοια μάχη στα πρώτα 26 λεπτά του παιχνιδιού, όσα χρειάστηκε ο Alcaraz για να κλείσει το 1ο σετ με 6-1. Στο 2ο σετ ωστόσο ο Ramos-Vinolas έδωσε μεγάλη μάχη και δικαίωθηκε. Αρχικά έσβησε 4 break points, 3 στο 5ο (3-2) και ένα στο 7ο game (4-3), για να πάει αυτό το σετ στο tie-break, όπου έδειχνε καλύτερος και τελικά το κέρδισε στο 3ο του set point με 9-7.

Στη συνέχεια ήρθε και το break για τον 34χρονο, που προηγήθηκε με 3-1 στο 3ο σετ. Ο Alcaraz ισοφάρισε προσωρινά σε 3-3 και προηγήθηκε στη συνέχεια με 4-3 και με 5-4, αλλά ο Ramos-Vinolas έκανε νέο break στο 11ο game και πέρασε μπροστά με 6-5, για να πάρει και αυτό το σετ με ένα love service game.

Παρά την προσωρινή απάντηση και το προβάδισμα με 2-0 του Alcaraz στο 4ο σετ, τα πράγματα έγιναν ακόμα δυσκολότερα για το Νο.6 του ταμπλό, καθώς ο Ramos-Vinolas "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του τα επόμενα λεπτά και κέρδισε τα 5 από τα 7 επόμενα games, για να προηγηθεί με 5-4.

Είχε μάλιστα ένα match point για το 6-4, με τον Alcaraz να μένει "ζωντανός" σβήνοντάς το και να κάνει και το break για το 5-5 και την επιστροφή του στο ματς. Ο Alcaraz είχε νέες χαμένες ευκαιρίες για break και για το σετ στο 12ο game, με τον Ramos-Vinolas να σβήνει 3 set points και να το στέλνει στο tie-break. Αυτή τη φορά ο Alcaraz ήταν αισθητά καλύτερος και πήρε από νωρίς ένα προβάδισμα που δεν έχασε ποτέ, για να επιβληθεί με 7-2.

Ούτε αυτή η μεγάλη ανατροπή στο 4ο σετ έβαλε τέλος στα προβλήματα του Alcaraz, που στο ξεκίνημα του 5ου σετ βρέθηκε ξανά με την πλάτη στον τοίχο, αφού έμεινε πίσω με 0-3!

Συνέχισε ωστόσο να παλεύει πεισματικά ο 19χρονος, που κέρδισε τα 4 επόμενα games και πέρασε μπροστά με 4-3. Ο Ramos-Vinolas φώναξε και πάλι βροντερό παρών, ισοφαρίζοντας εκ νέου σε 4-4, αλλά ο Alcaraz έκανε νέο break - το 3ο συνεχόμενο σ' αυτό το σετ - για να ανακτήσει το πάνω χέρι στο 5-4. Με ένα πολύ καλό service game και χωρίς να χάσει άλλον πόντο ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή ο Alcaraz, λίγα λεπτά πριν την συμπλήρωση της 5ης ώρας στο ματς.

Αυτή ήταν η 30ή νίκη για τον Alcaraz στη φετινή σεζόν (30-3), με τον Ισπανό να παραμένει μέσα στο κυνήγι του 1ου Grand Slam τίτλου του και του 5ου τίτλου της φοβερής χρονιάς του, μετά τα δυο Masters σε Μαϊάμι και Μαδρίτη και τα δυο 500άρια σε Ρίο και Βαρκελώνη.

Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Sebastian Korda, που επιβλήθηκε του Richard Gasquet με 7-6 (5), 6-3, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots