Εύκολα και το 2ο εμπόδιο ο Medvedev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © tennisnews.gr
tennisnews team Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 - 15:56

O Daniil Medvedev έκανε και σήμερα έναν πολύ καλό αγώνα, για να ξεπεράσει εύκολα και το εμπόδιο του Laslo Djere και να προκριθεί στον 3ο γύρο του Roland Garros. Στον 3ο γύρο μπήκαν και οι Casper Ruud και Holger Rune.

Μετά την άνετη νίκη της πρεμιέρας του επί του Facundo Bagnis, o Daniil Medvedev κέρδισε εύκολα ακόμα έναν σπεσιαλίστα των χωμάτινων επιφανειών, τον Laslo Djere, με 6-3, 6-4, 6-3.

Ο Medvedev, ο οποίος πέρσι πέτυχε τις πρώτες νίκες του στο Roland Garros και παράλληλα έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, δείχνει πως αποτελεί έναν πολύ επικίνδυνο παίκτη και στο χωμάτινο Grand Slam, που είναι δίχως αμφιβολία το λιγότερο αγαπημένο του.

Στο σημερινό παιχνίδι πέτυχε 7 άσους και 28 winners, ενώ έκανε μόλις 26 αβίαστα λάθη. Στους 39 winners σταμάτησε ο Djere, ο οποίος υπέπεσε σε 68 αβίαστα λάθη!

Από το 0-2 κλήθηκε να επιστρέψει στο 1ο σετ ο Medvedev, που κέρδισε 5 games στη σειρά και "ξέφυγε" με 5-2, για να κερδίσει το 1ο σετ με 6-3. Και στο 2ο σετ υπέστη break o Ρώσος, που αρχικά προηγήθηκε με 1-0, αλλά αμέσως μετά έχασε το σερβίς του και έγινε το 1-1.

Στο 8ο game βρέθηκε σε δύσκολη θέση ο Medvedev, καθώς αντιμετώπισε break point στο 3-4, 30-40, το έσβησε όμως και ισοφάρισε σε 4-4. Αυτό ήταν το σημείο που άλλαξε το σετ και έφερε "αγκαλιά" με τη νίκη τον Medvedev, που στο επόμενο game έκανε το break και παρότι χρειάστηκε 4 set points στη συνέχεια, υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 6-4.

Το 3ο σετ θύμισε το 2ο, με τους δυο παίκτες να ανταλλάζουν από ένα break στα 2 πρώτα games. Ο Μedvedev έκανε και 2ο break μετά από ένα πολύ μεγάλο game σε διάρκεια με 11 ισοπαλίες (!) και προηγήθηκε με 3-1. Στο 5o game έχασε άλλα 3 break points o Ρώσος, που φρόντισε να υπερασπιστεί το σερβίς του ως το τέλος και τελικά έκανε και το διπλό break στο 9ο game, για να "σφραγίσει" την πρόκριση έπειτα από 2 ώρες και 35 λεπτά αγώνα.

Ο Medvedev είχε ξεκινήσει την καριέρα του στο Roland Garros με 4 διαδοχικές ήττες, ωστόσο αυτή τη στιγμή έχει κερδίσει τους 6 από τους 7 τελευταίους αγώνες του.

Στον 3ο γύρο το Νο.2 του ταμπλό και της παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει ακόμα έναν Σέρβο που ειδικεύεται στις χωμάτινες επιφάνειες, τον Miomir Kecmanovic, που κέρδισε τον Alexander Bublik με 4-6, 7-5, 6-2, 6-1.

Νωρίτερα σήμερα, εύκολες νίκες στα 3 σετ πανηγύρισαν και οι Casper Ruud και Holger Rune. O Ruud, No.8 στο ταμπλό, συνέτριψε τον Emil Ruusuvuori με 6-3, 6-4, 6-2 και θα περιμένει την αναμέτρηση του Lorenzo Sonego με τον Joao Sousa, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Ο 19χρονος Rune, ο οποίος είχε αποκλείσει επίσης με 3-0 σετ τον Denis Shapovalov στον 1ο γύρο, έκανε και σήμερα ένα άψογο ματς για να επιβληθεί του Henri Laaksonen με 6-2, 6-3, 6-3. Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Hugo Gaston και Pedro Cachin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots