Να περάσει ο επόμενος! (vid)

 
Να περάσει ο επόμενος! (vid)
© tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 - 18:11

Ακόμα ένα εύκολο απόγευμα είχε ο Novak Djokovic στο Παρίσι, με τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου και υπερασπιστή του τίτλου να χάνει μόλις 8 games από τον Aljaz Bedene, για να μπει στον 4ο γύρο του Roland Garros σε λιγότερο από 2 ώρες.

Μόνο 1 ώρα και 44 λεπτά ξόδεψε στο Philippe Chatrier o Novak Djokovic, ο οποίος συνέτριψε τον Aljaz Bedene με 6-3, 6-3, 6-2, δίνοντας ακόμα μια σπουδαία παράσταση στο παρισινό κοινό.

Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης πέτυχε 9 άσους και κέρδισε τους 41 από τους 48 πόντους στα πρώτα του σερβίς, καθώς και τους 13 από τους 18 στα δεύτερα. Μόνο μια φορά απειλήθηκε με break point σε ολόκληρο το παιχνίδι, στο ξεκίνημα του 3ου σετ, και έσβησε την ευκαιρία του Σλοβένου.

Στην αντίπερα όχθη, ο Nole δημιούργησε 10 ευκαιρίες για break και αξιοποίησε τις 4 από αυτές, για να φτάσει με μεγάλη άνεση στην τελική επικράτηση. Στους 30 winners και τα 17 αβίαστα λάθη ήταν ο σημερινός απολογισμός του Djokovic, με τον Bedene να έχει 23 winners και 36 αβίαστα λάθη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανησυχήσει καθόλου στο τουρνουά ο Nole, ο οποίος στοχεύει στον 2ο συνεχόμενο τίτλο του στο Παρίσι και 21ο συνολικά σε Grand Slam διοργάνωση, δείχνοντας για την ώρα να βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή θέση.

Ο 35χρονος Σέρβος στοχεύει επίσης στο να γίνει ο μοναδικός τενίστας στην ιστορία που θα έχει κερδίσει όλα τα Slams από 3 τουλάχιστον φορές, αφού αν τα καταφέρει θα έχει από 3 τίτλους στο Roland Garros και στο US Open (στο Australian Open έχει 9 και στο Wimbledon 6).

Σήμερα έφτασε τις 84 νίκες στο Roland Garros o Novak (84-15), ο οποίος συνολικά έχει 326 νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις (326-46). Επίσης μετράει 10 διαδοχικές νίκες στο Παρίσι.

Την Κυριακή για τον 4ο γύρο ο Nole θα αντιμετωπίσει τον Diego Schwartzman, από τον οποίο δεν έχει ηττηθεί ποτέ, σε 6 αναμετρήσεις.

Ο Schwartzman, ο οποίος είχε προηγηθεί με 2-1 σετ κόντρα στον Djokovic στη μοναδική αναμέτρηση που έχουν δώσει στο Roland Garros το 2017 (αλλά έχασε τα 2 επόμενα σετ με 6-1), κέρδισε νωρίτερα τον Grigor Dimitrov με 6-3, 6-1, 6-2, κάνοντας το καλύτερο παιχνίδι του στη διοργάνωση μέχρι στιγμής.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots