Τσιτσιπάς: "Θα δω τον τελικό, υποστηρίζω Λίβερπουλ"

 
Τσιτσιπάς: "Θα δω τον τελικό, υποστηρίζω Λίβερπουλ"
© tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 - 21:32

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την γρήγορη πρόκρισή του στον 4ο γύρο του Roland Garros, το πως έχει αλλάξει η νοοτροπία του και υπολογίζει περισσότερο τους βαθμούς και όχι την κατάταξη, ενώ σχολίασε ακόμα τον τελικό του Champions League.  

"Είναι καλό να έρχεται ένα τέτοιο ματς μια στο τόσο. Οι προηγούμενοι αγώνες πάντα σε βοηθούν να μπαίνεις στο court με αυτοπεποίθηση, να νιώθεις πως έχεις παίξει αρκετά και μπορείς να κατανοήσεις καλύτερα πότε είναι οι καλύτερες ευκαιρίες για σένα. Ξέρω πως δεν κράτησε πολύ ο σημερινός αγώνας, αλλά γι' αυτό υπάρχουν και οι προπονήσεις. Μπορεί να προπονηθώ ακόμα και σήμερα, ή αύριο, θα δούμε", είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου του σήμερα στο Παρίσι, μετά την πολύ άνετη πρόκρισή του στον 4ο γύρο του Roland Garros.

Μετά από δυο δύσκολα παιχνίδια στο ξεκίνημα του τουρνουά, ο Στεφ έμεινε μόλις 92 λεπτά στο γήπεδο σήμερα, συντρίβοντας τον Mikael Ymer με 6-2, 6-2, 6-1.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, ρωτήθηκε επίσης για την απουσία του Thomas Enqvist, με τον οποίο συνεργάζεται εδώ και λίγους μήνες, από το box του: "Δουλεύω ακόμα με τον Tomas, αλλά αποφασίσαμε να έχω μόνο τον πατέρα μου μαζί μου στη χωμάτινη σεζόν. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις (με τον Tomas) και επικοινωνούμε συχνά."

Για την αλλαγή που έχει στη νοοτροπία του τα τελευταία χρόνια, δίνοντας βάση στους βαθμούς που κερδίζει ανά περιόδους και όχι στο τι θέση βρίσκεται στην παγκόσμια κατάταξη, ο Στεφ είπε: "Δεν σκέφτομαι πια την κατάταξη. Έχω σταματήσει να το κάνω. Πριν ένα χρόνο ή και περισσότερο, οι πόντοι αυτοί ήταν σημαντικοί για μένα. Τώρα συγκεντρώνομαι στους πόντους που μπορώ να μαζέψω σε συγκεκριμένα μέρη της σεζόν. Για παράδειγμα, χρειάζομαι τάδε βαθμούς σ' αυτό το κομμάτι της σεζόν. Αν τα καταφέρω σημαίνει πως κάνω καλά τη δουλειά μου και πρέπει να συνεχίσω να προσπαθώ. Βρίσκομαι στο tour εδώ και κάποιο καιρό και έχω καταλάβει πότε χρειάζεται να βελτιώσω τους βαθμούς μου. Οι βαθμοί είναι σημαντικοί για μένα και αν τους έχω θα έρθουν καλά πράγμα και στην κατάταξη."

Όσο για την ερώτηση που θα έκανε ο ίδιος στον εαυτό του: "Σέβομαι πολύ τους Big 3, για τη συνέπεια που έχουν όλα αυτά τα χρόνια. Ρωτάω τον εαυτό μου πως μπορώ να γίνω καλύτερος αθλητής. Αυτοί οι παίκτες πάντα με ωθούν στο να γίνομαι καλύτερος, αλλά αναρωτιέμαι τι μπορώ να προσθέσω στη ζωή μου, για να με βοηθήσει να πετύχω περισσότερα. Αυτή θα ήταν η ερώτηση. Τι θα πρόσθετα; Χρειάστηκε να βελτιώσω πολλά στη διατροφή μου. Πριν 3-4 χρόνια, η διατροφή μου δεν έμοιαζε καθόλου σ' αυτή που κάνω σήμερα. Είμαι πολύ επαγγελματίας σ' αυτό και προσέχω καθημερινά τι θα φάω. Για το σώμα μου επίσης αναρωτιέμαι. Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω το σώμα μου να είναι καλύτερο στο γήπεδο; Μια ισορροπία μεταξύ ζωής και καριέρας δεν είναι ποτέ εύκολη, αλλά τώρα νιώθω πως έχω μεγαλύτερο έλεγχο από ποτέ στη ζωή μου."

Στη συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά, ο Στέφανος ρωτήθηκε για το αν θα δει τον αποψινό τελικό του Champions League, μεταξύ της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης: "Υποστηρίζω τη Λίβερπουλ, θα βάλω να δω τον αγώνα."

Την ίδια ώρα θα γίνεται και ο αγώνας του Holger Rune με τον Hugo Gaston, από τον οποίο θα προκύψει ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου στο τουρνουά: "Έχω μόνο μια τηλεόραση στο δωμάτιο, οπότε θα δω πως θα γίνει. Μάλλον θα βλέπω το ένα από τον υπολογιστή."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots