Σαρωτικός Στεφ στη 2η εβδομάδα! (vids)

 
Σαρωτικός Στεφ στη 2η εβδομάδα! (vids)
© tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 - 18:59

Στην πιο επιβλητική του εμφάνιση μέχρι στιγμής και σε μια σημαντική straight sets νίκη ψυχολογίας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ισοπέδωσε τον Mikael Ymer με 6-2, 6-2, 6-1 και εξασφάλισε την είσοδό του στη 2η εβδομάδα του Roland Garros.

Μετά από τις δυο περιπέτειες που πέρασε στους πρώτους δυο γύρους του Roland Garros, ήρθε η ώρα για μια άκοπη και δίχως πίεση πρόκριση για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που συνέτριψε τον Mikael Ymer με 6-2, 6-2, 6-1 σε 92 μόλις λεπτά, για να μπει στους "16" καλύτερους του Roland Garros.

Αυτή ήταν η 18η νίκη του Στέφανου στο Roland Garros, όπου έχει φτάσει τουλάχιστον μέχρι τον 4ο γύρο για 4 συνεχόμενες χρονιές πλέον. Τις δυο τελευταίες φτάνει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά και για να συνεχίσει σ' αυτή τη διαδρομή θα χρειαστεί νίκη τη Δευτέρα, απέναντι σε έναν εκ των Holger Rune και Hugo Gaston.

Ήταν ένα εύκολο απόγευμα το σημερινό για τον 23χρονο Έλληνα τενίστα, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι του με 24 winners και 15 μόλις αβίαστα λάθη, ενώ οδήγησε τον αντίπαλό του σε 26 αβίαστα και 36 λάθη υπό πίεση!

"Έσπασε" το σερβίς του Ymer του από 2 φορές σε 1ο και 2ο σετ, καθώς και 3 ακόμα φορές στο 3ο σετ, αξιοποιώντας συνολικά τα 7 από τα 12 break points του, την ώρα που ο Ymer έφτασε σε break point μόνο μια φορά σε ολόκληρο τον αγώνα, όταν ήταν ήδη πίσω με double break στο 3ο σετ, και αυτή χωρίς να καταφέρει να πάρει το break.

Με τη νίκη αυτή ο Στέφανος βελτίωσε το ρεκόρ του απέναντι στον Ymer στο 4-0 νίκες, ενώ συνεχίζει να μην έχει χαμένο σετ στις αναμετρήσεις του με τον Σουηδό.

Επίσης ο Στέφανος έφτασε τις 34 νίκες στη φετινή σεζόν (34-10), στην οποία έχει περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη.

Θα περιμένει την τελευταία αναμέτρηση της ημέρας, μεταξύ του 19χρονου Rune και του 21χρονου Gaston, για να μάθει τον αντίπαλό του στον 4ο γύρο ο Στεφ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots