Τρομερός Alcaraz, 3-0 και τον Khachanov (vid)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Loïc Wacziak/FFT
tn team Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 - 0:41

Ακόμα ένα μεγάλο σόου προσέφερε στους θεατές του Philippe Chatrier o Carlos Alcaraz, ο οποίος επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Karen Khachanov και προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του Roland Garros.

Μια ακόμα σαρωτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Carlos Alcaraz, που κέρδισε τον Karen Khachanov με 6-1, 6-4, 6-4 σε 2 ώρες και 14 λεπτά και πήρε μια άνετη πρόκριση για την προημιτελική φάση του Roland Garros.

Θα είναι η 1η φορά που θα παίξει στα προημιτελικά του Γαλλικού Όπεν ο 19χρονος Ισπανός, που συνολικά προκρίθηκε για 2η φορά στα προημιτελικά ενός Grand Slam, μετά το περσινό US Open.

Με 37 winners και 30 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον καλό του αγώνα ο Alcaraz, που από πολύ νωρίς στρίμωξε τον Khachanov και "έσπασε" το σερβίς του για το 3-0. Ανάγκασε τον Ρώσο να βάλει υπερβολή στα χτυπήματά του και να κάνει πολλά λάθη, αφού δεν μπορούσε να μείνει μαζί του στα ράλι.

Τα πρώτα δυο σετ κύλησαν εύκολα για τον Ισπανό, που δεν κινδύνεψε με break point και γινόταν απειλητικός σε κάθε service game του Khachanov. Και στο 3ο σετ έκανε νωρίς το break για το 3-1, όμως ο Khachanov έκανε για 1η φορά break στο ματς και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3.

Σε ένα σημείο που η αλλαγή του momentum μπορούσε να κάνει επικίνδυνα τα πράγματα, ο Alcaraz ανταποκρίθηκε εντυπωσιακά και ανέκτησε αμέσως το προβάδισμα με break, για το 4-3. Συνέχισε να αντιμετωπίζει δυσκολίες ο Alcaraz σε εκείνο το σημείο, κράτησε όμως το σερβίς του μετά από 5 ισοπαλίες και ένα σβησμένο break point, για να κάνει το 5-3.

Οι δυο παίκτες έπαιξαν ένα ακόμα μεγαλύτερο game αργότερα, με τον Khachanov να σβήνει 5 match points και να κρατάει το σερβίς του μετά από 8 ισοπαλίες για το 5-4, με τον Alcaraz ωστόσο να μένει ψύχραιμος και να κρατάει εύκολα το σερβίς του στο 10ο game, για να "σφραγίσει" τη νίκη του.

Την Τρίτη ο Alcaraz θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev για την πρόκριση στον πρώτο του ημιτελικό σε major διοργάνωση. Θα είναι η 4η συνάντησή τους, με τον Zverev να είχε κερδίσει τις δυο πρώτες, αλλά τον Alcaraz να είναι ο νικητής με το εμφατικό 6-3, 6-1 στην τελευταία τους, που ήταν πριν μερικές εβδομάδες στον τελικό της Μαδρίτης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots