Πέρασε το τεστ και έφτασε τις 32 σερί νίκες η Swiatek! (vid)

 
Πέρασε το τεστ και έφτασε τις 32 σερί νίκες η Swiatek! (vid)
© Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 - 21:31

H Iga Swiatek δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στο φετινό Roland Garros, αλλά έφτασε στη νίκη με ανατροπή απέναντι στην Qinwen Zheng και πανηγύρισε την 32η διαδοχική νίκη της, ισοφαρίζοντας το 3ο καλύτερο σερί στο tour στον 21ο αιώνα!

Δεν ήταν εύκολο το σημερινό απόγευμα για την Iga Swiatek, που βρήκε όμως τρόπο να φτάσει στη νίκη επί της Qinwen Zheng με 6-7 (5), 6-0, 6-2 και να προκριθεί στα προημιτελικά του Roland Garros.

Μετά από αρκετά παιχνίδια, η Swiatek δοκιμάστηκε σήμερα, έχοντας μια φανταστική αντίδραση μετά το "μαραθώνιο" χαμένο 1ο σετ. Πιο συγκεκριμένα, η 21χρονη Πολωνή είχε προηγηθεί με 3-0 και με 5-2 στο εναρκτήριο σετ, ενώ έχασε 5 set points για να το κλείσει πριν το tie-break, 3 στο 10ο (4-5) και άλλα 2 στο 12ο game (5-6).

H Zheng, η οποία έπαιξε φανταστικό τένις και στους 4 αγώνες της στο Παρίσι, κατάφερε να ισορροπήσει το σετ και στο tie-break έφτασε σε μια νέα ανατροπή, επιστρέφοντας από το 2-5 για να το κερδίσει με 7-5, παίρνοντας τους 5 τελευταίους πόντους.

Η αντίδραση της Swiatek ήταν εκπληκτική, με την κορυφαία τενίστρια του κόσμου να ανοίγει με break το 2ο σετ και να κρατάει το σερβίς της για το 2-0, μετά από 2 σβησμένα break points. Η συνέχεια ήταν πολύ ευκολότερη γι' αυτό το σετ, καθώς η Zheng φαινόταν να αντιμετωπίζει και πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι της, με τη Swiatek να χάνει μόλις 3 πόντους στα 4 τελευταία games του 2ου σετ και να το κερδίζει πολύ εύκολα με 6-0.

Η Zheng ωστόσο συνέχισε να παλεύει και στο 3ο σετ βρήκε ξανά ρυθμό, δείχνοντας να μην αντιμετωπίζει πια προβλήματα στην κίνησή της. Η Swiatek ωστόσο άνοιξε και αυτό το σετ με break, για να φτάσει τα 8 κερδισμένα games στη σειρά και να προηγηθεί με 2-0.

Χρειάστηκε να σβήσει 2 break points για να μείνει μπροστά η Πολωνή κάνοντας το 3-1, ενώ είχε χαμένες ευκαιρίες στο μεταξύ για το διπλό break. Το double break ήρθε στο 7ο game, με τη Swiatek να κάνει το 5-2 και να ολοκληρώνει την ανατροπή στο επόμενο game, έπειτα από 2 ώρες και 45 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Η Swiatek μετράει πλέον 32 διαδοχικές νίκες στο tour, ισοφαρίζοντας το σερί που είχε κάνει η Justine Henin το 2008. Μόνο δυο σερί ήταν μεγαλύτερα από αυτό στον 21ο αιώνα, οι 35 σερί νίκες της Venus Williams ο 2000 και οι 34 σερί νίκες της Serena Williams το 2014.

Στα προημιτελικά του Roland Garros, η Swiatek θα αντιμετωπίσει την Jessica Pegula, που είναι η παίκτρια με την καλύτερη θέση στην κατάταξη (Νο.11) μετά τη Swiatek στο τουρνουά.

Η 28χρονη Αμερικανίδα επέστρεψε και εκείνη από σετ πίσω νωρίτερα, για να κερδίσει την Irina-Camelia Begu με 4-6, 6-2, 6-3 και να προκριθεί στον 1ο της προημιτελικό στο Παρίσι και 3ο συνολικά σε μια Grand Slam διοργάνωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots