O Zverev σταμάτησε τον Alcaraz! (vids)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Roland Garros / FFT
tn team Τρίτη, 31 Μαϊος 2022 - 21:04

Κάνοντας μια μεγαλειώδη εμφάνιση, ο Alexander Zverev κέρδισε τον Carlos Alcaraz με 3-1 σετ σε ένα πολύ σπουδαίο ματς, πήρε τη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό στη Μαδρίτη και προκρίθηκε για 2η διαδοχική χρονιά στα ημιτελικά του Roland Garros.

Όπως αναμενόταν, Alexander Zverev και Carlos Alcaraz έδωσαν μια πολύ σπουδαία μάχη στο Philippe Chatrier, με τον Γερμανό να είναι καλύτερος στις λεπτομέρειες και να παίρνει τη νίκη με 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (7), σε 3 ώρες και 18 λεπτά.

Μ' αυτόν τον τρόπο, ο Zverev έγινε ο πρώτος παίκτης που μπήκε στα ημιτελικά του φετινού Roland Garros στους άνδρες και το έκανε για 2η διαδοχική χρονιά. Πέρσι είχε ηττηθεί στα ημιτελικά στα 5 σετ από τον Στέφανο Τσιτσιπά, φέτος θα αντιμετωπίσει σε κάθε περίπτωση το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, είτε αυτός είναι ο Novak Djokovic, είτε είναι ο Rafael Nadal (ο αγώνας τους θα γίνει απόψε στις 21:45 ώρα Ελλάδας).

Ο Zverev ήταν πολύ συγκεντρωμένος και έπαιξε άρτια στις 2 πρώτες ώρες του προημιτελικού. Έδωσε μόνο 3 break points σε όλα τα service games του στα 2 πρώτα σετ και τα έσωσε και τα 3, ενώ "έσπασε" το σερβίς του Ισπανού στο 5ο game του 1ου σετ (3-2) και στο 7ο game του 2ου (4-3), για να τα κατακτήσει και τα δυο με 6-4.

Υπήρχε η ευκαιρία για να πάρει τη νίκη και στα 3 σετ ο Γερμανός, ο οποίος είχε το πρώτο break point του 3ου σετ στο 9ο game, αλλά σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο ο Alcaraz στάθηκε στο ύψος του, για να κρατήσει το σερβίς του από το 4-4, 30-40 και να περάσει μπροστά με 5-4.

Μετά απ' αυτό, ο 19χρονος βρέθηκε για 1η φορά σε όλο το ματς σε θέση να ασκεί εκείνος την πίεση και του βγήκε, κάνοντας το πρώτο του break στον αγώνα, για να κατακτήσει το 3ο σετ με 6-4.

Στο 4ο σετ έγινε μεγάλη μάχη, με τον Zverev να έχει τις πρώτες ευκαιρίες για break και να το κάνει, για να περάσει μπροστά με 5-4. Δεν μπόρεσε ωστόσο να σερβίρει για την πρόκριση ο Γερμανός, που δεν είχε καθόλου πρώτα σερβίς στο επόμενο game, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Alcaraz για να μείνει στο τουρνουά, κάνοντας το break back για το 5-5.

Το σετ πήγε σε tie-break, όπου η μεγάλη μάχη συνεχίστηκε. O Zverev είχε διαρκώς ένα ελαφρύ προβάδισμα, αλλά ο Alcaraz προηγήθηκε σε κρίσιμο σημείο και είχε το πρώτο set point του στο 6-5. Ο Zverev απάντησε με διαδοχικά mini-break, για να βρεθεί εκείνος σε match point στο δικό του σερβίς (7-6).

Ο Alcaraz το έσβησε και ισοφάρισε σε 7-7, αλλά ακολούθησε καλό σερβίς από τον Zverev, που βρέθηκε ξανά σε match point στο 8-7. Ο Alcaraz δεν μπόρεσε να βγει και απ' αυτή τη δύσκολη κατάσταση, έπαιξε τον πόντο με δεύτερο σερβίς και τελικά ο Zverev κέρδισε το ράλι για να ολοκληρώσει τον σπουδαίο θρίαμβό του.

O Zverev πήρε τη ρεβάνς από τον Alcaraz για τον χαμένο τελικό στη Μαδρίτη και τον κέρδισε για 1η φορά φέτος και για 3η συνολικά σε 4 αναμετρήσεις.

Θα είναι για 2η συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του Roland Garros o 25χρονος Γερμανός, ο οποίος θα παίξει για 5η φορά συνολικά στην καριέρα του σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Εκτός από τον πρώτο του Grand Slam τίτλο, ο Zverev διεκδικεί και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει αφενός να κατακτήσει τον τίτλο και αφετέρου να ηττηθεί σήμερα ο Djokovic από τον Nadal.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots