Στον τελικό η διαστημική Swiatek! (vids)

 
Στον τελικό η διαστημική Swiatek! (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 - 17:14

H Iga Swiatek απώλεσε μόλις 3 games από την Daria Kasatkina, έφτασε τις 34 διαδοχικές νίκες στο tour και επέστρεψε στον τελικό του Roland Garros!

Η Iga Swiatek συνεχίζει την προέλασή της στο φετινό Roland Garros, με τελευταίο θύμα της την Daria Kasatkina, την οποία συνέτριψε με 6-2, 6-1 σε 64 μόλις λεπτά παιχνιδιού στο Philippe Chatrier!

Με έναν πολύ εμφατικό τρόπο, η κορυφαία τενίστρια του κόσμου πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Roland Garros, όπου θα επιστρέψει μετά από 2 χρόνια και θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στον θρόνο της, αλλά και να κατακτήσει τον 2ο Grand Slam τίτλο της.

Η νεαρή Πολωνή, που έγινε 21 αυτή την εβδομάδα, θα έχει ακόμα τη δυνατότητα να κατακτήσει τον 6ο διαδοχικό τίτλο της, μετά από τα τουρνουά της Ντόχα, του Indian Wells, του Μαϊάμι, της Στουτγκάρδης και της Ρώμης, όπου έχτισε αυτό το απίθανο σερί της.

Είναι το 2ο καλύτερο σερί πλέον γι' αυτό τον αιώνα στο WTA Tour, μαζί με τις 34 συνεχόμενες νίκες που είχε πετύχει η Serena Williams το 2013. Το καλύτερο σερί για τον 21ο αιώνα είναι οι 35 σερί νίκες της Venus Williams το 2000, ενώ το καλύτερο σερί όλων των εποχών στην WTA είναι το άφταστο σερί των 74 νικών που έκανε η Martina Navratilova το 1984.

Στο σημερινό ματς, η Swiatek προηγήθηκε με 2-0 στα πρώτα λεπτά, με την Kasatkina να δείχνει καλά αντανακλαστικά προσωρινά και να ισοφαρίζει σε 2-2. Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου ωστόσο ανέβασε το επίπεδό της κατακόρυφα στη συνέχεια και κατάφερε να κυριαρχήσει κατά κράτος, κερδίζοντας τα 10 από τα 11 επόμενα games, για να φτάσει πολύ γρήγορα στη νίκη αυτή.  

Η 21χρονη τελείωσε τον αγώνα με 22 winners και μόλις 13 αβίαστα λάθη, με το αψεγάδιαστο παιχνίδι της να αποδιοργανώνει την Kasatkina, που από τη δική της πλευρά δεν ήταν σε καθόλου καλή μέρα, έχοντας 10 winners και 24 αβίαστα λάθη.

Στον τελικό του Παρισιού, η Swiatek θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού, στον οποίο η 18χρονη Coco Gauff θα αντιμετωπίσει την 28χρονη Martina Trevisan, με τις δυο παίκτριες να βρίσκονται αμφότερες για 1η φορά σε έναν Grand Slam ημιτελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots