Toni Nadal: "Θέλω να πιστεύω πως δεν θα είναι το τελευταίο Roland Garros του Rafa"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Cédric Lecocq/FFT
tn team Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 - 13:16

O Toni Nadal μίλησε για τις συχνές αναφορές του ανιψιού του, Rafa, για το τέλος της καριέρας του, σχολίασε τον επερχόμενο αγώνα του με τον Alexander Zverev, καθώς και το Next Best Thing του ισπανικού τένις, Carlos Alcaraz, εκφράζοντας την ενόχλησή του με την υπερβολική προβολή κάποιων μέσων.

"Πολλές φορές μιλήσαμε γι' αυτό και μου έχει πει ότι δεν μπορεί να δει τον εαυτό του να προετοιμάζεται καλά για ένα τουρνουά. Του είπα πως όλα είναι ψυχολογικά και πως βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση για να ξεπεράσει τέτοια προβλήματα", είπε ο Toni Nadal, σχετικά με τις αναφορές του Rafa για το τέλος της καριέρας του.

"Θέλω να πιστεύω πως δεν θα είναι το τελευταίο του Roland Garros. Δεν μπορώ να φανταστώ τον Rafa να αποχωρεί από το τένις, ενώ ακόμα νιώθει πως είναι ανταγωνιστικός. Μόνο αν το πρόβλημα στο πόδι γίνει πολύ έντονο και δεν μπορεί να βρει καθόλου λύσεις, τότε ναι, γιατί δεν νομίζω να το απολαμβάνει να είναι πάντα στα όριά του."

Μετά και το πρόβλημα που του βγήκε στο πόδι στο τουρνουά της Ρώμης, από το σύνδρομο Muller-Weiss από το οποίο πάσχει, όλο και συχνότερες είναι αναφορές του Nadal στο τέλος της καριέρας του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν δεν μπορέσει στο κοντινό μέλλον να βρει κάποια μόνιμη λύση, δεν θα συνεχίσει στο tour.

Ο θείος του και πρώτος προπονητής του, Toni, αναφέρθηκε ακόμα στον επερχόμενο ημιτελικό του Nadal με τον Alexander Zverev, λέγοντας πως για να τον κερδίσει, θα πρέπει να παίξει στο ίδιο επίπεδο που έπαιξε στα προημιτελικά με τον Djokovic.

"Θα πρέπει να παίξει στο ίδιο επίπεδο που έπαιξε στο ματς με τον Djokovic για να τον κερδίσει, γιατί παίζει εκπληκτικό τένις αυτή την περίοδο. Μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα και να κάνει μερικά λάθη, όμως τον είδα στο ματς με τον Alcaraz και ήταν πολύ συνεπής."

Τέλος, για το νέο αστέρι του ισπανικού τένις, Carlos Alcaraz, o Toni είπε ότι έχει όλα όσα χρειάζεται για να φτάσει στην κορυφή, εξέφρασε όμως και την ενόχλησή του προς μια μερίδα των ΜΜΕ της Ισπανίας, που βιάστηκαν να θεωρήσουν "τελειωμένο" τον Nadal και να ψάξουν τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Alcaraz.

"Είναι μεγάλος παίκτης και είμαι σίγουρος πως θα γίνει Νο.1 στον κόσμο. Έχει όλα όσα χρειάζονται για να φτάσει σε σπουδαία επιτεύγματα, αλλά με εξέπληξε λίγο το πως ένα μέρος των media θεώρησε πως ο Rafa έχει τελειώσει και επιχείρησε να τον αντικαταστήσει με τον Carlos. Μου φαίνεται αδιάνοητο να 'τελειώσεις' έναν παίκτη που είναι στην κορυφή του αθλητισμού της Ισπανίας και του παγκόσμιου αθλητισμού τα τελευταία 17 χρόνια. Ο ανιψιός μου συνεχίζει να έχει το απαιτούμενο επίπεδο για να διεκδικεί μεγάλους τίτλους, κέρδισε στην Αυστραλία και ξαφνικά πριν λίγες εβδομάδες ήταν λες και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα πια. Αν ο Rafa έχει δείξει κάτι, είναι πως ποτέ δεν μπορείς να τον ξεγράψεις, θα ήταν λάθος να το κάνεις όσο είναι ενεργός."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots