Nadal: "Θα αντάλλαζα τον τίτλο με ένα καινούργιο πόδι"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Nicolas Gouhier / FFT
tn team Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 - 21:42

Ο Rafael Nadal πέρασε στον τελικό του Roland Garros και πλέον είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά όπως είπε θα αντάλλαζε αν μπορούσε τη νίκη σ' αυτό τον αγώνα με ένα καινούργιο πόδι, ώστε να μην νιώθει τον πόνο που νιώθει τώρα σε καθημερινή βάση.

"Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν, ούτε καν στον ίδιο μου τον εαυτό. Ο μόνος λόγος που συνεχίζω να παίζω τένις, είναι επειδή απολαμβάνω αυτό που κάνω. Μου αρέσει να παίζω σ' αυτά τα τουρνουά, νιώθω αδρεναλίνη όταν βρίσκομαι σε ένα μεγάλο γήπεδο και διασκεδάζω πολύ όταν παίζω τένις. Γι' αυτό συνεχίζω να το κάνω και όσο είμαι υγιής θα συνεχίσω να το κάνω", είπε ο Nadal στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στο Roland Garros.

"Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που θα έχω την ευκαιρία να κερδίσω άλλον έναν τίτλο εδώ, αλλά θα αντάλλαζα τη νίκη την Κυριακή με ένα καινούργιο πόδι, χωρίς το κάταγμα σκαφοειδούς, που θα μου επέτρεπε να ζήσω μια κανονική ζωή. Έκανα το καλύτερο που μπορούσα για να πετύχω όλα αυτά τα επιτεύγματα, αλλά για μένα υπάρχει και μια ζωή πέρα από το τένις, που είναι σημαντικότερη. Θα είναι πολύ σημαντικότερο να μη νιώθω μετά το τένις τον πόνο που νιώθω τώρα σε καθημερινή βάση, ώστε να μπορώ να κάνω πράγματα με τους φίλους μου χωρίς περιορισμούς, από το να κερδίσω ένα Grand Slam ακόμα", πρόσθεσε ο 36χρονος Ισπανός.

Ο Rafa κέρδιζε τον Alexander Zverev με 7-6 (8), 6-6 σε έναν συναρπαστικό αγώνα που είχε ήδη ξεπεράσει τις 3 ώρες, αλλά ο πολύ άτυχος Γερμανός στραμπούληξε τον αστράγαλό του σε μια άσχημη πτώση του στο τερέν και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Έτσι, ο Rafa προκρίθηκε στον 14ο τελικό του στο Roland Garros και στον 30ό του τελικό σε ένα Grand Slam.

"Σημαίνει πολλά για μένα που συνεχίζω να βλέπω τον εαυτό μου να είναι ανταγωνιστικός στα 36 του. Νιώθω πως όλες αυτές οι θυσίες που κάνω αποκτούν νόημα και με ένα αποτέλεσμα σαν κι αυτό, πως όλα όσα έκανα άξιζαν τον κόπο. Η αλήθεια είναι πως ο τελικός στην Αυστραλία ήρθε πολύ πιο απροσδόκητα από αυτόν, γιατί εδώ είναι αναμφίβολα το καλύτερο τουρνουά στην καριέρα μου, οπότε ήξερα πως αν μπορέσω να περάσω τους πρώτους γύρους θα είχα καλές πιθανότητες. Ήξερα πως δεν ήμουν το φαβορί όταν ξεκινούσε το τουρνουά, αλλά όπως έχω ξαναπεί τα πράγματα στον αθλητισμό μπορούν να αλλάξουν γρήγορα και ευτυχώς για μένα, άλλαξαν."

Όσο για τις συνθήκες του σημερινού αγώνα, ο Rafa είπε: "Είχα αρκετό καιρό να παίξω εδώ σε τόσο αργές συνθήκες. Η υγρασία ήταν πολύ έντονη, η κλειστή οροφή την έκανε ακόμα εντονότερη και η μπάλα ήταν τεράστια, ήταν δύσκολο να βάλω το συνηθισμένο spin που βάζω στο παιχνίδι μου. Δεν μπορούσα να κάνω όση ζημιά ήθελα με τα χτυπήματά μου. Επίσης ξεκίνησε τον αγώνα παίζοντας σε ένα τρομερό επίπεδο και για μεγάλο μέρος του αγώνα προσπαθούσα απλά να επιβιώσω εκεί έξω."

Ο Matador στάθηκε ακόμα και στα πολλά σκαμπανεβάσματα που έδειξε στο 2ο σετ: "Μετά το 1-0, 40-15 στο break που έκανα, έκανα κάποια λάθη που μου κόστισαν ακριβά. Θα ήταν πολύ σημαντικό για μένα αν ήμουν μπροστά με 2-0, γιατί θα είχα ένα πλεονέκτημα για να διαχειριστώ. Ήταν κρίσιμο μετά να κάνω κι άλλο break και το έκανα για το 2-1, όμως ήταν δύσκολο για μένα να χάσω τα επόμενα 3 games. Πρέπει να είμαι ειλικρινής, η προετοιμασία μου γι' αυτό το τουρνουά δεν ήταν ιδανική. Δεν προπονήθηκα όπως θα ήθελα τους τελευταίους 3 μήνες. Σήμερα ήταν περίεργα για το σώμα μου, γιατί η μπάλα ήταν πολύ αργή, αλλά προς το τέλος ένιωθα κάπως καλύτερα, είχα περισσότερη ενέργεια."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots